Терминът луксозно превозно средство“ обикновено ни подсеща за Rolls-Royce Phantom,

...
Терминът луксозно превозно средство“ обикновено ни подсеща за Rolls-Royce Phantom,
Коментари Харесай

Имение на колела: Кой е най-луксозният кемпер в света?

Терминът " първокласно транспортно средство “ нормално ни подсеща за Rolls-Royce Phantom, Lamborghini или Ferrari. Но какво да кажем за Elemment Palazzo Superior – едно извънредно екстравагантно транспортно средство за отдих? Няма да ви виним, в случай че намалите скоростта – или спрете изцяло, когато видите този сходен на галактически транспортен съд кемпер да се задава по автомагистралата, споделя CNN Travel.

Проектиран и конструиран от Marchi Mobile, дъщерно сдружение на европейската автомобилна компания Marchi Holding AG, първокласният кемпер не наподобява на нищо друго на пътя. Определяйки себе си като „ най-луксозния мобилен дом в света “, новаторският кемпер е въодушевен от спортни коли, самолети и яхти, които построяват неговата неповторима хармония.

В взаимозависимост от персонализираните конфигурации, всеки кемпер коства сред 2 и 4 милиона $, а построяването му лишава към две години.

Честно казано, проектирах Element за лично наслаждение първоначално – беше малко егоистично. Бях изтощен от това, което се предлага от автомобилната промишленост “, сподели Марио Марчи, създател на Marchi Group и креативния разум зад кемпера.

" Почти всички сходни машини имат идентичен дизайн и функционалности, а аз не желаех да пипвам тази скучна вълна. Исках да основа нещо извънредно и неповторимо, ” добави той.
Началото
Роденият във Виена Марио Марчи е основан да проектира коли.

Първата ми дума в живота – още преди мама и баща – беше авто, тъй че явно ми беше писано да върша това. Обичам всички типове транспортни средства и се усещам благополучен да работя върху тях “, описа Марчи.

Баща му има транспортна компания за камиони, а пристрастеността му към дизайна кара Марчи да сътвори Marchi Group през 2002 година

" Това в действителност беше началото. Продължих да планирам транспортни средства и да персонализирам огромни камиони, да сътворявам полуремаркета с разширения и разтегателни ремаркета – постоянно се пробвам да върша нововъведения “, спомня си той.

След като се натъква на първообраз на авангардна кабина на камион от немския експерт по авто дизайн Луиджи Колани, който основава футуристични транспортни средства за BMW и Volkswagen, Марчи се заема да ѝ вдъхне живот.

Този ранен първообраз беше съвсем неосъществим за шофиране, защото беше нефункционален. Но ние искахме да създадем първокласен автомобил, който наподобява и се движи красиво “, сподели той.

Марчи стартира да основава планове за Elemment през 2005 година, като първото ръчно направено транспортно средство, плод на работата му с екип от инженери, се появява през 2010 година, а първият модел е показан през 2012 година Оттогава цялостната хармония на кемпера остава поредна, само че всичко – от материалите до индустриалната линия – е еволюирало.

Част по част, единица по единица, ние подобряваме машината всякога. Всеки кемпер е изработен по поръчка, тъй че можем да го актуализираме и да вграждаме в него нововъведения “, добави той.

През последното десетилетие Marchi стартира да употребява роботи за сглобяване на модулите, проектира следпродажбени аварийни елементи за поддръжка на клиентите и заменя истинското фибростъкло с промишлено въглеродно влакно, което е доста по-леко, по-здраво и по-издръжливо.
Като 4D кино
Едно от първите неща, които ще забележите в Elemment Palazzo Superior, е неговата футуристична кабина с гигантско предно стъкло с " очи на буболечка " и извънредно висока шофьорска седалка. Вдъхновена от хеликоптерите, пилотската кабина е ситуирана на второто равнище на машината,  тъй че е съвсем като да летите над пътя. Отвътре той наподобява на това, което бихте разкрили в пилотската кабина на аероплан.

Карал съм всевъзможни транспортни средства през живота си и би трябвало да кажа, че това е най-хубавото и впечатляващо за шофиране. Все едно сте в 4D кино – имате 180-градусов аспект на всички места към вас “, съобщи Марио Марчи.

Нещо повече, аеродинамичният дизайн е предопределен да понижи разхода на гориво. Според Марчи, 28-тонният кемпер има коефициент на противодействие (съпротивление на вятър) от 0.36 – към 20% по-добра горивна успеваемост от характерен кемпер със същия размер. За съпоставяне, средностатистическият състезателен автомобил има коефициент на противодействие 0.30.
Чувствайте се като вкъщи си
С дължина от 12 – 14 метра и широчина 2.5 метра (или съвсем 5 метра, когато е изцяло разгънат), кемперът разполага с овални прозорци, въодушевени от илюминатори на яхти, хромирана обшивка и това, което Марчи разказва като “линии на дизайна на спортните коли “.

Интериорът е също толкоз впечатляващ и предлага 68 кв. м жилищна повърхност. Луксозните детайли изобилстват – лъчисто подово отопление, регулируеми температурни зони, кухненски бокс от най-голям клас, камина и автоматизирани плъзгащи се порти. Една от обичаните характерности на Марчи е всекидневната с разтегателен диван, 42-инчов LED тв приемник, бар долап и ледник за вино.

Площта е извънредно комфортно проектирана, тъй че да можете да поканите другари, само че въпреки всичко да имате свободно персонално пространство “, споделя той.
Подходящ за крал
От другата страна на кухнята дискретна плъзгаща се врата се отваря към просторна съществена спалня. В този частен оазис ще намерите гримьорна, тв приемник с огромен екран, задоволително място за предпазване и огромно легло на Hypnos – компанията, която доставя кревати и матраци на английското кралско семейство.

Самият интериор е основан главно на моите усети и европейски стандарти. Вдъхновен е от италианската история във венециански жанр “, сподели още Марчи.

Основната спалня има и обособена “спа стая “ с душ вид дъжд и светлинна терапия, подобаваща даже за първокласен хотел.
Повдигнете покрива
Черешката на тортата е Sky Lounge. Подобно на флайбридж на яхта, тази тераса се появява от покрива на кемпера посредством автоматизирана асансьорна система. За да направи заниманието елементарно по време на път, Марчи е помислил за всичко: вградени мебели, озвучителна система Steinway & Lyngdorf, лъчисто подово отопление и сенник.

А в случай че нещо липсва?

Всичко може да се персонализира. Някои клиенти желаят заседателна зала за бизнес цели, а други избират да прибавят втора спалня ”, съобщи Марчи.

" Ние сме доста гъвкави – нашите клиенти имат разнообразни цели и усети, тъй че всяко транспортно средство, което сътворяваме, е неповторимо “, добави той.

Обикновено техните клиенти са високопоставени предприемачи и богаташи, които прекарват доста време на път по работа или избират шофирането пред самолетния превоз. Друг път те възнамеряват да употребяват транспортното средство за събития и промоции.

" Много от нашите клиенти харесват чувството да караш този ”космически транспортен съд ” по пътя. Работим и с доста буйни колекционери, които търсят нещо напълно друго “, заключи той.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР