Терминът 18-30 holiday се използва често за определяне на конкретния

...
Терминът 18-30 holiday се използва често за определяне на конкретния
Коментари Харесай

Его пътуванията изместват алкохолния туризъм

Терминът " 18-30 holiday " се употребява постоянно за установяване на съответния метод, по който влизащите в тази възрастова група обичат да почиват - с безкрайни купони, алкохол, опиати и разхвърлян секс. Поне по този начин бе до неотдавна. Сега играта е на път да се промени радикално.

И в основата на тази смяна е не ценностната система на младите, а обществените мрежи. Мястото, в което прекарваме по-голяма част от деня си ни кара да преосмислим метода, по който прекарваме лятната и всяка друга почивка.

 Снимка 356611

Както се майтапим постоянно, все едно не си бил някъде, в случай че не си се тагнал оттова . Да обаче единствено отбелязване от дълго време не е задоволително. Трябват и доста фотоси, обработени с филтрите на Instagram и споделени във всичките ни профили. Това някак осмисля всяко пътешестване.

И точно поради този метод за шерване на прекарванията ни, самите те претърпяват смяна. Вече по никакъв начин не е готино да напишем статус във Фейсбук по какъв начин сме препили нощес и в този момент не знаем къде ни е главата, да не приказваме за стигане до плажа.

 Снимка 356608

Много повече лайкове ще съберем в случай че пуснем фотография към 10 сутринта, когато махмурлиите още спят, на която позираме на съвсем празния плаж с книга и фрапе в ръка. А вечерта да се похвалим какъв спокоен и сантиментален ресторант край брега сме намерили . Някак по-готино е, нали?

Желанието да създадем съвършения кадър и да си щракнем крепко селфи, каквото никой от приятелите ни няма, постоянно се оказва решаващо даже в избора на хотел . Затова към този момент доста места за настаняване и хранене се дефинират като " instagrammable " - предлагащи условия за снимане на фотография, която си заслужава да се показа в обществената мрежа.

 Снимка 356607

Също по този начин, фрагментите, споделени във Фейсбук и Instagram от съответно място, оказват все по-голямо въздействие върху избора ни. А храната, културата и музиката са доста по-определящи фактори за това къде и по какъв начин ще почиваме от съществуването на нощни заведения и огромни количества алкохол.

Тези заключения произлизат от доклад на интернационалната туристическа организация Thomas Cook. Нейният акцент постоянно е бил точно върху възрастовата група 18-30 години. А в този момент се постанова да трансформира предложенията към тях, с цел да отговори на променените условия.

А те са свързани и с това ваканцията или да е първокласна, или изобщо да не я подхващаме . Освен избор тук-там, които наподобяват добре в обществените мрежи, залагаме на качествена храна и опознаване на локалната просвета и забележителности, освен на питейните заведения.

 Снимка 356605

Именно с всички разказани нагоре промени се заражда вълната на т.нар его ваканции . Това определение идва от обстоятелството, че желаем да се покажем като освен това пред другите, да споделим своите разкош прекарвания и по този начин да подхраним своето его. То от дълго време е тясно обвързвано със самоличността, която сме си построили в обществените мрежи .

И в този момент на ход е туристическият отрасъл да схване, преработи и осъществя на процедура тази наклонност. Звучи ни много по-добре от бар кроулове, само че си остава едно неприятно чувство за фалш и живеене поради лайковете.

 Колко багаж ни би трябвало за уикенд пътешестване
Колко багаж ни би трябвало за уикенд пътешестване

Няколко потребни съвета

Пътешествия, а не ваканции. В множеството случаи на фотосите сме сами, а те са съвсем професионални. Търсим нови прекарвания, каквито другите още не са разкрили. Търсим релакс, път към себе си. А дали ще се загубим някъде сред същинската си същина и тази в обществените мрежи зависи единствено от нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР