Територии в източната провинция Донецк са отвоювани от украински военни.

...
Територии в източната провинция Донецк са отвоювани от украински военни.
Коментари Харесай

Украйна си възвърна територии в Донецк

Територии в източната провинция Донецк са отвоювани от украински военни. Областта беше под съветска окупация от началото на войната на Кремъл още през 2014 година.

Новината за връщането на завоювани от Русия територии идва две седмици след началото на контранастъплението на Украйна. Освободена е покрай град Красногоровка, единствено на 25 километра западно от районната столица Донецк, която се смята за съветска военна цитадела.

„ Близо до Красногоровка, щурмовите елементи на Силите за защита на Украйна, вследствие на добре планувана контраофанзива, превзеха няколко позиции, които бяха държани от врага от 2014 година насам “, съобщи Валерий Шершен, боен представител, съобщи „ Файненшъл таймс “.

Командирът на украинските сухопътни сили Олександър Сирски, пък уточни, че неговите войски нападат към Бахмут.

„ Войната продължава , тежките боеве не престават на фронтовата линия “, сподели член на елитна част, участваща в траялото седмица контранастъпление на Украйна в югоизточната част. Там Русия окупира към 18 % от територията на страната.

Според редица украински бойци, които служат на фронтовата линия, няма признаци съветските сили да се отдръпват на фона на протеста на „ Вагнер “ против военното управление на Москва.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР