Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна внесе

...
Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна внесе
Коментари Харесай

Златин и Даил кривнаха от карантината, изправят ги пред съда

 Териториалното поделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна внесе в съда два обвинителни акта против извършители на карантинните ограничения, наложени за ограничение на COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Териториалното поделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна съобщи на съд 39-годишния Златин Т. и 47-годишния Даил И. за нарушение на наложителната 14-дневна карантина като мярка за ограничение на разпространяването на COVID-19 по време на изключителното състояние поради пандемията с острозаразната болест. Двамата мъже ще дават отговор на закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..

47-годишният Даил направил действието като продължавано закононарушение, откакто при две инспекции чиновници на реда не го разкрили на посочения от него адрес в предписанието на РЗИ в Русе. Подсъдимият се завърнал в България от Германия на 8 април тази година през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост с проведен превоз.

Нито на 10 април, нито на 14 април проверяващите разкрили Даил на адреса. Мъжът е осъждан неведнъж. Той е направил действието с директен предумисъл, като е осъзнавал публично рисковите последствия от държанието си.

И вторият предаден на съд от Териториалното поделение на прокуратурата в Провадия е осъществил закононарушението по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс с директен предумисъл. На 26 март тази година Златин Т., който се завърнал от Германия със аероплан от Франция, обиколил няколко адреса в село Равна в търсене на собствен прочут. Отсъствието му от адреса, на който трябвало да бъде изолиран, било открито по време на инспекция на полицейски чиновници.

Златин не признал виновността си по време на разпита му като обвинен по формираното досъдебно произвеждане.

Предстои двете каузи против нарушителите на карантинните ограничения да бъдат планувани за разглеждане в Провадийския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР