Териториалният спор между Русия и Япония за Курилските острови няма

...
Териториалният спор между Русия и Япония за Курилските острови няма
Коментари Харесай

Путин попари оптимизма на Абе

Териториалният спор сред Русия и Япония за Курилските острови няма да бъде решен скоро, съобщи съветският президент Владимир Путин.
Изказването му попари оптимизма, изразен по-рано от японския министър председател Шиндзо Абе.
„ Този въпрос се дискутира от доста десетилетия би било наивно да се мисли, че може да бъде позволен бързо “, сподели Путин след срещата си с японския министър председател в коридорите на стопански конгрес във Владивосток. „ само че ние сме подготвени да търсим решения, които ще са работещи както за Русия, по този начин и за Япония и които ще бъдат допустими за народте на двете страни “, сподели още съветският президент.
Путин сподели, че Москва и Токио са постигнали прочут прогрес в построяването на съдействие и стопански връзки на четирите най-южни острова от Курилската верига, които са окупирани от Съветския съюз в края на Втората международна война, само че Япония твърди, че ѝ принадлежат.
Този териториален спор пречи на двете страни да подпишат кротичък контракт.
След няколко срещи сред Абе и Путин през последните години двете страни започнаха реализирането на разнообразни стопански планове на островите в сфери като рибовъдството, вятърната сила и туризма. Миналата година двете страни се споразумяха за чартърни полети до някогашните японски острови, които разрешават на някогашни островни поданици да посещават гробовете на предците си.
Преди да дойде във Владивосток Абе изрази вяра за реализиране на прогрес за разрешаване на териториалния спор и сключване на кротичък контракт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР