Терезианската военна академия на Австрия и Висшето военноморско училище Н.

...
Терезианската военна академия на Австрия и Висшето военноморско училище Н.
Коментари Харесай

Морско училище и Терезианската военна академия в Австрия ще обменят курсанти и студенти

Терезианската военна академия на Австрия и Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров “ във Варна подписаха двустранно съглашение за съдействие по стратегия " Еразъм+ “. Двете институции ще разменят свои кадети, студенти и преподаватели за избран интервал от време, съгласно изискванията на европейската стратегия за подвижност, оповестиха от ВВМУ.

Терезианската военна академия е център за образование на фрагменти за австрийските въоръжени сили. Част от нея е Институтът за подготовка на офицери, който е зает с главната войскова подготовка на бъдещите австрийски лейтенанти.

Договорът сред Морско учебно заведение и Военната академия на Австрия бе подписан на 24 януари 2023 година от зам.-началника по научната и образователна част – капитан I сан проф. Калин Калинов, и началника на интернационалния офис към Института за начална подготовка на офицерите – полковник Харолд Гел. Той бе на посещаване във флотската Алма матер, дружно с координатора по стратегия " Еразъм+ “ в австрийското образователно заведение – Кристиан Хадек.

По време на визитата си гостите от Австрия се срещнаха с дейностите и материалната база на Морско учебно заведение. От своя страна те изнесоха пред зам.-началника по чуждоезиковото образование във ВВМУ – капитан I сан доцент Николай Великов, подробна презентация за структурата и метода на работа на своята военна академия.

Със сключването на съглашението сред сътрудниците от Терезианската военна академия и ВВМУ, в идващите месеци се чака да стартира и същинският продан на курсанти, студенти и преподаватели от австрийска и българска страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР