Тереза Мей ще остане начело на британското правителство и след

...
Тереза Мей ще остане начело на британското правителство и след
Коментари Харесай

Мей остава начело на британското правителство и след Брекзит

Тереза Мей ще остане отпред на английското държавно управление и откакто страната се отдели от Евросъюза. От канцеларията на министър-председателя на Обединеното кралство изрично опровергаха появилата се информация в някои локални медии, че Мей има намерение да се отдръпна през 2019 година "Това не подхожда на истината, обявата не е вярна ", разясняват от там пред ТАСС.

Вчера The Daily Mirror, базирайки се на информация от народен представител от партията на английския министър председател, заяви, че тя е поканила в резиденцията Чекърс 15 консерватори, пред които е оповестила, че на 30 август 2019 година има намерение да подаде оставка като водач на Консервативната партия и на държавното управление.

Според информатора на английското издание тази крачка на Мей съставлява политически вътрешнопартиен ход. С него се цели да бъдат избегнати възможни спорове и битки за председателското място в Консервативната партия по време на идния до края на март 2019 година развой по Брекзит. Обявявайки авансово по кое време ще освободи председателския пост, английският министър председател желае да си обезпечи успокоение по време на работата по раздялата на страната й с Европейски Съюз. И редом с това да разгласи на съпартийците си, че няма да води торите по време на предизборната акция за идващите парламентарни избори в Обединеното кралство, които би трябвало да се проведат през 2022 година

Не излиза наяве обаче дали отхвърлянето на тази информация от страна на кабинета на Мей значи, че тя ще резервира лидерския пост в Консервативната партия. Макар че двете вървят дружно, защото надали ще има по какъв начин тя да остане министър председател без да е ръководител на своята политическа мощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР