Тереза Мей ще направи нови предложения на Европейския съюз, пише

...
Тереза Мей ще направи нови предложения на Европейския съюз, пише
Коментари Харесай

Вестник: В Берлин не изключват отлагане на Брекзит

Тереза Мей ще направи нови оферти на Европейския съюз, написа "Гардиън " във връзка днешната ѝ аудиенция в Брюксел. Според изданието те ще са свързани с казуса с защитния механизъм за ирландската граница. "Даунинг стрийт 10 " се надява, че това ще е задоволително, с цел да убеди евроскептичните английски депутати да поддържат съглашението на министър-председателя за Брекзит.

Лондон, разяснява "Гардиън ", наподобява се надява да се преодолее безизходицата в договарянията с Брюксел посредством даване на правнообвързващи гаранции, че защитният механизъм за ирландската граница, който би могъл да обвърже Англия с оставане в митнически съюз с Европейски Съюз, няма да важи за непрекъснато.

Преговорите с Брюксел са в задънена улица, по тази причина се чака английският външен министър Джереми Хънт, който през днешния ден ще бъде на посещаване в Германия, да призове Европейски Съюз от Берлин да помогне на Обединеното кралство да откри решение, написа "Гардиън ".

"Индипендънт " разяснява, че английският министър председател към този момент е съумяла да резервира поддръжката на последователите на Брекзит в Консервативната партия, като е дала обещание да включи част от техните оферти в бъдещите полемики с Европейски Съюз за двустранните търговски връзки. За днешната аудиенция на Мей в Брюксел изданието отбелязва, че министър председателят възнамерява да промени постигнатото от нея съглашение за Брекзит в обезверен опит да избави тактиката си за излизането от Европейски Съюз. Вестникът добавя, че през днешния ден тя ще има значима среща в Брюксел с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, само че напомня, че Юнкер към този момент е попарил очакванията на британците, че срещата ще докара до огромен пробив на този стадий.

Ако въпреки всичко има прогрес, разяснява "Индипендънт ", Мей може да реши да взе участие в срещата на високо ниво в египетския курорт Шарм ел Шейх в неделя (ЕС- Арабска лига), където ще има опция да получи утвърждение за възможни промени от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Това би ѝ дало опция да покаже на английския парламент, че реализира прогрес в тактиката си, преди идната седмица да е почнала новата серия значими гласувания в Камарата на общините.

"Дейли телеграф " оповестява, че Мей обмисля гласуването по нейното съглашение за Брекзит да се състои таман идната седмица, с цел да парира опасността от възможни оставки измежду проевропейските министри от кабинета си. Сега "Даунинг стрийт 10 " концентрира напъните си към реализиране на правнообвързващи договорености, че защитният механизъм за ирландската граница, не може да бъде в действие за неустановен период, написа изданието.

"Файненшъл таймс " от своя страна обаче отбелязва, че представителите на Европейски Съюз се притесняват, че дейностите на Тереза Мей сега просто протака и бави играта до настъпването на датата за излизането от съюза 29 март.

Германското издание "Франкфуртер алгемайне цайтунг " отбелязва, че и федералното държавно управление в Берлин не изключва изцяло разновидността, в случай че се стигне до отсрочване на Брекзит, британците да вземат участие в европейските избори. "Засега не можем да изключим нищо ", сподели през вчерашния ден в коридорите на съвещания на Европейски Съюз в Брюксел немският държавен министър по европейските въпроси Михаел Рот, представител на Германската социалдемократическа партия. Той обаче добави, че такова отсрочване би имало смисъл единствено в случай че бъдат показани някакви основни нови хрумвания за споразумяване на разликите. Към този миг съгласно него такива няма. И Юнкер съобщи през вчерашния ден, че не е изцяло немислимо заради отсрочване на Брекзит британците да вземат участие още един път в европейските избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР