Днес е вотът за Европейски парламент в най-много страни членки

...
Днес е вотът за Европейски парламент в най-много страни членки
Коментари Харесай

20 държави от ЕС гласуват днес за свои представители в Европарламента

Днес е вотът за Европейски парламент в най-вече страни членки - 20, измежду които и България. С него завършва и изборът на 720 евродепутати за идващите 5 години. Квотата за нашите представители е 17 души и е избрана съгласно числеността на популацията.

Освен в България днес за Европейски парламент се гласоподава в Белгия, Дания, Германия, Естония, Гърция, Испания, Франция, Хърватия, Кипър, Литва, Люксембург, Унгария, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия и Швеция.

Вчера започнаха и изборите в Италия, които би трябвало да приключат в 23:00 часа централноевропейско време. Малко по-късно в Европарламента ще бъде оповестена втората прогноза за разпределението на местата, която ще включва и първите предварителни резултати от някои страни членки с прогнози за останалите.

След като това стане, водещите претенденти на партиите ще създадат послание. Сред тях са кандидатката на ЕНП и сегашен ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и еврокомисарят по заетостта Никола Шмидт като представител на Европейския алианс на социалистите и демократите.

Иначе - първите приблизителни резултати ще бъдат оповестени на уеб страницата на Европарламента към 18:15 ч. локално време, а първата прогноза за разпределението на местата в новия парламент - сред 20:15 и 20:30 часа.

Резултатите от България ще бъдат оповестени към 19:15 часа. 

По данни на посолството ни в Белгия вотът на българите до този миг протича обикновено. Първите данни за интензивността ще станат ясни след 13:00 часа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР