Теренът, на който ще бъде построен новият национален стадион в

...
Теренът, на който ще бъде построен новият национален стадион в
Коментари Харесай

Красен Кралев: Локацията на новия национален стадион става ясна до края на годината

Теренът, на който ще бъде издигнат новият народен стадион в София, ще бъде определен до края на годината. Това разгласи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването " Здравей, България " по " Народоосвободителна въстаническа армия ".
 Кралев: Ще строим нов стадион, този на ЦСКА в Борисовата ще се ремонтира в чашата си
Очаква се до края на декември да приключат и договарянията с Гърция и Румъния по концепцията за взаимна кандидатура за домакинство на огромен футболен конгрес.

Преди да се пристъпи към кандидатстване обаче, би трябвало да се реши дали ще желаеме да приемем международно, или европейско състезание. За първия вид е нужна нова футболна сцена с 40 000 места, а за европейско състезание - 30 000 места.

" Обсъждаме няколко терена, които госпожа Фандъкова ни е предложила, само че първо би трябвало да е ясно какъв вид оборудване ще ни е належащо за взаимна кандидатура за домакинство ", сподели Кралев.

Относно планът за обстоен организационен проект на Борисовата градина Кралев съобщи, че проектантите са създали неточност, като са вкарали спортните парцели в парка, които са благосъстоятелност на страната, в няколко урегулирани поземлени парцела, в които има и друга частна благосъстоятелност.

Това не давало независимост на Министерството да оперира с парцелите си. Затова от Спортното министерство желаят планът за проект да се преработи и спортните обекти в парка да бъдат в независими УПИ-та. Друга неточност била, че се предвиждала рационализация на стадионите единствено с леки козирки, което не било удачно.

" Имаме цялостното схващане от кмета на София госпожа Фандъкова какво би трябвало да се направи. С управлението на ЦСКА желаеме да създадем нови трибуни и козирка на " Българска войска " в границите на съществуващата чаша на настоящия стадион.

Капацитетът на стадиона може да се усили съвсем двойно, без да се излезе от чашата, като се вземе лекоатлетическата писта ", разяснява спортният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР