TeraWulf, компания за добив на криптовалути, пусна Nautilus - първото

...
TeraWulf, компания за добив на криптовалути, пусна Nautilus - първото
Коментари Харесай

Биткойн добив: Съоръжение с ядрена мощност в САЩ постига впечатляващи резултати

TeraWulf, компания за рандеман на криптовалути, пусна Nautilus - първото оборудване за рандеман на Биткойн (BTC) със 100% нуклеарно зареждане в Съединени американски щати. То се среща се в Пенсилвания и към този момент отете впечатляващи резултати след стартирането си в употреба.

Според прессъобщение от 6 април оборудването е разполагало с почти 9,200 майнинг машини през март, което е асъдействало за междинната месечна оперативна хешираща мощ на TeraWulf от 3 EH/s. Това съставлява 50% нарастване спрямо февруари.

В допълнение към Nautilus, TeraWulf ръководи още едно оборудване за рандеман в Ню Йорк, наречено Lake Mariner. Заедно, двете уреди създават приблизително по 7.5 BTC дневно и независимо са добили 233 Биткойн токена през март, което се равнява на към $6.49 милиона.

Както Nautilus, по този начин и Lake Mariner разчитат значително на хидро и нуклеарна сила, като 91% от употребяваната сила е с нулеви въглеродни излъчвания.


 


Главният стратегически шеф на TeraWulf, Кери Лангле, съобщи, че компанията възнамерява бързо да усили потенциала с 50 MW с нулеви въглеродни излъчвания в оборудването Nautilus, като надграждането ще се състои и в Lake Mariner, защото задачата е да се да увеличи потенциала за рандеман до 5.5 EH/s през второто тримесечие на годината.

Съоръжението Nautilus беше оповестено през август 2021 година като взаимен план сред TeraWulf и Cumulus Data, дъщерно сдружение на Talen Energy.

Успехът на двете уреди за рандеман оспорва рецензиите към Proof-of-Work технологията, употребена за рандеман на цифрови активи като Биткойн, като заплаха за околната среда и климата заради въглеродните излъчвания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР