Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава много

...
Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава много
Коментари Харесай

Наши учени: Бромхексин успешно разрушава обвивката на коронавируса

Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава доста положителни резултати в лекуването на COVID-19. Това оповестиха в ефира на NOVA двама от екипа – доктор Василка Зарчева и доктор Чавдар Ботев.

„ У нас животоспасяваща терапия със сърфактант се ползва отпреди 20 година, на над 15 000 деца е прибавен, които са оживели “, сподели доктор Зарчева.

Тя изясни, че COVID-19 визира белия дроб доста тежко и нарушава неговия синтез. Това е и повода част от болните да развият несъвместима с живота дихателна непълнота.

„ Независимо от апаратната вентилация тяхното положение не се възвръща. Това води до увреждане на други органи и системи ”, споделя Зарчева.

Д-р Ботев прибавя, че в еволюционно отношение този вирус се е приспособил към сърфактанта.

„ Сърфактантът по 3 индикатора унищожава ковид, който влиза в клетките – първите вируси умират, само че другите унищожават клетката “, разяснява доктор Ботев. Той посочи, че добре познати у нас препарати бромхексин и амброксол, както и витамин D, също сполучливо работят за разрушаването на обвивката на вируса.

Бромхексин се ползва за лекуване на кашлица, съпроводена със секрет. Медикаментът разгражда секрета и спомага за отхрачването. Лекарството се отпуска в аптеките по лекарско наставление.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР