Терапевтът Олга Чиркова призова родителите да следят децата си редовно

...
Терапевтът Олга Чиркова призова родителите да следят децата си редовно
Коментари Харесай

Терапевт разкри основните заплахи за децата през лятото

Терапевтът Олга Чиркова прикани родителите да наблюдават децата си постоянно да мият ръцете си и да пият чиста вода, защото през летния сезон съществува риск от развиване на чревни инфекции . Лекарят показа детайлностите в изявление за News.ru., написа Рамблер.

Според специалиста при високи температури в хранителната среда патогенните микроби се развъждат с голяма скорост . Затова родителите би трябвало да бъдат деликатни към храната, с която хранят детето - тя би трябвало да е прясна.

Не би трябвало да се подценяват и кърлежите, които ще бъдат дейни през целия юни. Терапевтът предлага да се преглежда детето след разходка или игра на открито.

„ Ако се хване кърлеж, не се опитвайте да го извадите сами, а неотложно се обърнете към Спешна помощ. Там насекомото ще бъде отстранено и на детето ще бъдат направени превантивни ограничения против възможни инфекции “, споделя Чиркова.

Освен това преди да пътувате до екзотични страни, е по-добре да се консултирате със експерт по инфекциозни болести и ако е належащо, да се ваксинирате против локални болести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР