Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Реакцията ...

Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Реакцията

Милен Керемедчиев: Реакцията на Кремъл за шпионския скандал ще бъде рязка

Тепърва ще илзизат кавги и това ще се разраства. Реакцията на Кремъл за шпионския скандал ще бъде внезапна и остра. Така разяснява създалото се напрежение по оста Москва-София някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в предаването "България заран " на Bulgaria ON AIR.

Повод за острите реплики сред Русия и България стана галерия по мотив 9 септември, проведена от съветското посолство в страната ни.

“Тонът ще не престава да се втвърдява, предвижда той и добави, че се чака публична позиция на съветското външно министерство, а през октомври българският външен министър Екатерина Захариева ще бъде на публично посещаване в Русия. – Всичко това ще докара до обстрелване с думи.”

Според Милен Керемедчиев се вижда изостряне на връзките сред Съединени американски щати и страните от Западна и Централна Европа към обстановката в Русия през последните месеци.

"Всички съветски планове , които би трябвало да се случат на териториите на страни членки на Европейски Съюз и най-много НАТО, биват поставяни под съществено напрежение от Съединени американски щати. Политиката се пробва да спре съветското въздействие ", уточни той, като регистрира, че този проблем тлее от няколко месеца.

По думите му всичко е почнало с „ хипотетичното отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал”.

“Сега се вършат паралели с намесата на Русия в изборите за президент в Съединени американски щати през 2016 година и с президентските избори в България . Този спор не е почнал от през вчерашния ден ", изясни Керемедчиев.

Повече от диалога в студиото вижте във видео материала. гледано: 48 Още видео  Рейтинг 1  Рейтинг 2  Рейтинг 3  Рейтинг 4  Рейтинг 5 0 гласа

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg