Теози актив на Синия овал ще бъде купен от местния

...
Теози актив на Синия овал ще бъде купен от местния
Коментари Харесай

Ford Motor намери купувач за завода си в Индия

Теози актив на Синия овал ще бъде платен от локалния авто колос Tata Motors, който ще преустрои площадката в Сананд за произвеждане на електрически транспортни средства. Tata реши да купи целия цех - с всички здания и съоръжение, възнамерява се и да наеме назад част от съкратения личен състав. Сумата на договорката е $91 млн.

Ford се отърва от този актив с огромна отстъпка, защото преди 10 години влага към $1 млрд в него. В комплекса могат да се създават до 300 000 автомобила и до 270 000 мотора с вътрешно горене годишно. Интересното е, че Ford възнамерява да наеме за известно време цеха за мотори на Tata, с цел да създава мотори за експорт.

Припомняме, че Ford реши да напусне индийския пазар през септември 2021 година, като част от програмата за световно възобновяване на бизнеса на американския тръст. Други елементи от програмата е напускането на концерна от съветския пазар на леки коли през 2019 година и затворянето всичките автомобилни фабрики в Бразилия през 2021 година

В Индия Ford загуби пазарен дял в конкуренция с японските, корейските и локални компании. В Русия продължаващото произвеждане на лекотоварни коли Ford Transit е спряно за неопределен срок от март 2022 година заради политически аргументи.

Трябва да се означи, че това не е първият път, когато Tata купува активи от Ford - през 2008 година индийският тръст закупи английските компании Jaguar и Land Rover от американците. Оттогава насам Tata много сполучливо ги разви.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР