Теорията за тъмната гора“ за контактът с извънземни цивилизации …Въпросът

...
Теорията за тъмната гора“ за контактът с извънземни цивилизации …Въпросът
Коментари Харесай

Теорията за тъмната гора – контактът с извънземни цивилизации

„ Теорията за тъмната гора “ за контактът с извънземни цивилизации …Въпросът дали сме сами във Вселената поражда незабавно, откакто е научно потвърдено, че Земята се върти към Слънцето, и че с изключение на нашата планета, в това безгранично пространство има доста други.До 21 век, човечеството към този момент се е научило да навлиза в скрити кътчета на Космоса, да намира далечни екзопланети (подобни на Земята), да следи мъглявините и черните дупки. Но към момента не можем (официално) да намерим следи от образован живот.Всичко, което учените са разкрили до момента, са микроскопичните остатъци на най-примитивни органични субстанции в падащите на Земята астероиди. Сами ли сме в този огромен студен свят?Хората се опитват да намерят други цивилизации, като постоянно изпращат радиосигнали до различни части на Космоса, само че не получават отговори. Или, в случай че получават нещо, те не разбират какво е и дали това е известие от образован живот, или просто отразяващи сигнали от комети.

 w1 2 - Теорията за тъмната гора - контактът с извънземни цивилизации
Според теорията на Енрико Ферми (Парадокс на Ферми), показана през 50-те години на предишния век, за милиарди години от развиването на Вселената, теоретично, на доста места би могло да възникне развиване на живот, само че в случай че към момента не сме ги видели, тогава може би това означава, че сме единствената такава цивилизация.
Десетилетие по-късно, астрофизикът Франк Дрейк (Frank Drake), основава специфична формула, която, въз основа на доста параметри пресмята броя на извънземните цивилизации в Галактиката. Според тази формула, макар обстоятелството, че не виждаме следи от тези цивилизации, би трябвало да има доста от тях.През годините, са се появили доста теории, които се пробват да обяснят за какво всички тези цивилизации не влизат в контакт с нас, а като че ли в противен случай, те целеустремено се крият от нас.Една от най-новите и най-любопитни теории поражда през 2008 година и носи малко злокобното име „ Теорията на тъмната гора “.Тази доктрина е разкрита в едноименния научнофантастичен разказ на Лиу Цисин, публикуван през същата година. Тя се основава на три изказвания:1) Всички живи същества се стремят да обезпечат личното си оцеляване.2) Няма метод да разберете дали непозната форма на живот ще бъде другарски настроена или ще се опита да ви унищожи.3) Без гаранции за приемане на точна информация за заплахите от тази жива форма, най-хубавото нещо за Вашето оцеляване е да останете скрити, колкото е допустимо по-дълго или сами да дадете първия сигнален сигнал.От всичко това следва, че в случай че извънземните цивилизации настойчиво „ мълчат “ и не реагират на никакви опити за контакт, тогава, те евентуално се придържат към изискванията на „ прикритие “ или са влезнали във войната, и са били унищожени от нейните последици.Лиу Цисин споделя: “Вселената е тъмна гора. Всяка цивилизация, като въоръжен ловджия се движи измежду дърветата, деликатно бута клони и се пробва да не издава мощни шумове. Този ловджия се пробва да се управлява и да диша допустимо най-тихо. Ловецът би трябвало да внимава, тъй като тази гора е цялостна с други ловци.И в случай че се натъкне на непознати, най-вероятно ще го атакуван и убият, тъй като в противоположен случай, а оцеляването е главното. Това е обща картина на галактическите цивилизации и тя добре изяснява Парадокса на Ферми. “Четете още: Странни случаи, когато инопланетяни лекуват хора и животниЦисин също обяснява, че ресурсите на Вселената не са безгранични. Затова цивилизациите ще се опитат да ги завоюват по-рано от другите и да унищожат съперниците. Тоест, всяка извънземна конкуренция, за която и да е извънземна раса, е катастрофална заплаха.Между собствените си представители, тези раса може да договарят, както вършат хората на Земята. Но, при изцяло разнообразни от нас, извънземни интелигентни форми на живот, преговорите може да са със напълно разнообразни правила и оцеляването на типа да е застрашено.

 w3 - Теорията за тъмната гора - контактът с извънземни цивилизации
Тази доктрина е подкрепена от писателя на научна фантастика Дейвид Брин, както и доста други. Освен това, ако приемем тази доктрина за вярна, тогава се оказва, че човечеството се излага на огромна заплаха, като изпраща радиосигнали в Космоса. Това е същото като в тъмна гора, цялостна с рискове, да изкрещим:„ Аз съм тук! Елате всички! “Покойният Стивън Хокинг (Stephen Hawking) също разбра тази заплаха и се опълчи на опитите за търсене на контакт с извънземни, вярвайки, че това всъщност е самоубийство.Може би те са прекалено трагични и на вятъра си показват извънземните цивилизации като безмилостни хищници?Ако обаче всички тези цивилизации са се развили по метод, сходен на човечеството, което е доста евентуално при сходни химични и биологични условия, тогава би трябвало да си спомним какво са правили „ цивилизованите “ нации в нашата история, когато са се натъквали на по-слабо развити племена. Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР