Теорията, че причина за пандемията от коронавирус е станало пускането

...
Теорията, че причина за пандемията от коронавирус е станало пускането
Коментари Харесай

Пекин: Теорията за лабораторно създаден коронавирус е лъжа

Теорията, че причина за пандемията от ковид е станало стартирането на от лабораторията в град Ухан, е неистина. Това съобщи представителят на Външно министерство Хуа Чунин, представен от ТАСС.
„ Всички знаят за по този начин наречената доктрина за изпускане на вируса от лабораторията в град Ухан, където е бил изкуствено основан. Почти всички международни учени и специалисти в региона на контрола на болесттите, в това число американски експерти в тази област, я разкритикуваха ”, акцентира дипломатът.
Версията за изпускането на вируса беше стартирана от Матю Потинджър – заместник-съветник по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмт.
 Лекар: Началните класове и детските градини не трябваше да бъдат затваряни Лекар: Началните класове и детските градини не трябваше да бъдат затваряни
" Началните класове в учебно заведение и детските градини не трябваше да бъдат затваряни ", съобщи пред БНР доктор Валери Велев, инфекционист от детск...
Говорителят на Китайското външно министерство обърна внимание върху обстоятелството, че американски медии също са посещавали Института по вирусология в Ухан, където са били съответно осведомени за обстановката.
„ Господин Потинджър, който е почитан чиновник в държавното управление на Съединените щати, продължава да повтаря тази неистина и клюка. Надявам се, че американската страна ще внесе изясненост дали това изявление е негово персонално мнение или публична позиция на Съединени американски щати ”, сподели още дипломатът.
БГНЕС напомня, че предходната седмица The Daily Mail разгласява изказване на Потинджър, в което той се базира на разследваща информация по отношение на евентуалната причина за изпускането на SARS-COV-2 от лаборатория в Ухан.
През май Доналд Тръмп позволи вероятността новият ковид да е „ напуснал ” Института по вирусология в Ухан поради непросветеност на личния състав. Тогава представителят на Министерството на външните работи на Китай Хуа Чунин съобщи, че догатката не подхожда на действителността. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР