Теоретично е възможно да се случи трагично събитие с човек,

...
Теоретично е възможно да се случи трагично събитие с човек,
Коментари Харесай

Томов, ЦИК: Партии получават и 2500 гласа на изборите. Как тогава са успели да се регистрират?

" Теоретично е допустимо да се случи трагично събитие с човек, който е подписал подписка на партия. Единични случаи на умряли хора има в съвсем всички подписки. Когато това число е прекомерно огромно, това е знак, че има нещо неправилно в самата подписка ", съобщи пред заместник-председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов. Преди дни той гласоподава срещу регистрацията на 3 от партиите, в чиито подписки основна дирекция ГРАО е разкрила повече от 50 подписи на покойници.

" Законът не планува наказания за представянето на сходни неточни записи. Стои въпросът кой е подписал тези хора ", добави Томов.

Той изясни, че гласоподава алегорично в сходни скандални случаи, с цел да обърне вниманието на обществото и медиите към казуса.

Говорителят на ЦИК посочи, че няма парламентарно показана партия, в чиято подписка попада огромен брой умряли хора.

" Това е обществено налична информация, само че ЦИК може да направи преценка по какъв начин да постъпи, в случай че получи такова искане ", означи Цветозар Томов.

По думите му членовете на ЦИК би трябвало да останат неутрални по време на акцията.

" В българската изборна процедура съвсем постоянно има партии, които не са в положение да съберат даже 2500 гласа на изборите. Възниква въпросът по какъв начин намират 2500 твърди последователи, които да поддържат регистрацията им ", акцентира Томов.

Томов изрази персонално мнение, че не вижда смисъл партия, която след предходни избори е била в Народното събрание, да показва подписка, тъй като " явно има задоволително въздействие " и евентуално " би било по-смислено сходно условие да има единствено при партии, които не са потвърдили своята социална тежест ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР