Теоретичните физици издигнаха нова хипотеза, която цели да свърже света

...
Теоретичните физици издигнаха нова хипотеза, която цели да свърже света
Коментари Харесай

Има ли портали между наблюдаемия свят и тъмната физика?

Теоретичните физици издигнаха нова догадка, която цели да свърже света на забележимата физика със скритите сили във Вселената: ами в случай че съществуват портали, които да свързват общоприетия модел на квантовата физика с региона на тъмната материя и тъмната сила?

Идеята зад хипотезата е, че ние се борим да разберем явления като тъмната сила и тъмната материя не тъй като те не съществуват, а тъй като не сме изследвали вероятно действителен портал, през който общоприетите частици и тъмните частици взаимодействат. А това може да бъде тествано пробно, считат учените.

Идеята за портали във Вселената може да звучи много фантастично, само че тук става въпрос за портали на квантово равнище с дребни мащаби и нищо по-сериозно, през което да прокарате галактически транспортен съд, да вземем за пример.

Стандартният модел на квантовата физика не може да изясни всичко, което следим да се случва във Вселената.  Например, не може да изясни гравитацията или скоростта на разширение на Вселената.

Основната концепция зад хипотезата е нов механизъм, при който съществуат нов вид тежък кварк, който да придвижва “тъмен ” заряд, което значи, че те ще могат да се свързват с “тъмни ” фотони.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР