Теофимо Лопес завоюва титлата на Световната боксова организация (WBO) в

...
Теофимо Лопес завоюва титлата на Световната боксова организация (WBO) в
Коментари Харесай

Теофимо Лопес с доминация над Джош Тейлър

Теофимо Лопес завоюва купата на Световната боксова организация (WBO) в категория джуниър-уелтър с победа с единомислещо съдийско решение над Джош Тейлър. Двамата оглавиха бойна карта в Ню Йорк.

След дванайсет рунда борба Лопес бе разгласен за победител с резултати 115:113, 115:113 и 117:111.

Двубоят стартира относително равностойно. Боксьорите си размениха по два рунда, като най-вече употребиха разучвателни удари с предна ръка и ъперкъти. Прекъсвания на играта поради клинчове не липсваха. Теофимо бе по-активният от двамата бойци, като Тейлър изчакваше за контраатаки.

Боксьорът от Бронкс стартира да взима превес сред петия и осмия рунд. Лопес изглеждаше по-бърз, нападателен и изострен в офанзивите си в тези рундове, до момента в който Тейлър изглеждаше все едно събира сили за късните рундове.

Дясната ръка на Теофимо служеше като най-хубаво оръжие за него в този дуел. В деветата част той съумя да нарани съществено съперника си, който изглеждаше, че няма отговор за офанзивите на Лопес. Преди началото на десетата част треньорите на шотландеца го насърчиха да се хвърли в офанзива и да търси нокаута, само че той не се приближи до привършване на дуела.

Дванайстият рунд приключи по героичен метод с зверски замени от двамата боксьори. Нито един от тях не искаше да остави решението в ръцете на съдиите, само че въпреки всичко се стигна до такова. В последна сметка успеха бе присъдена на 25-годишният Лопес. Това бе негова 19-а победа в 20 професионални дуела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР