Теодосий Спасов - два пъти носител на приза Музикант на

...
Теодосий Спасов - два пъти носител на приза Музикант на
Коментари Харесай

Теодосий Спасов: Винаги поставям български автограф на всичко, което композирам

Теодосий Спасов - два пъти притежател на наградата " Музикант на годината " в националната анкета на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по " Хоризонт " - ще бъде освен солист, само че и създател в следващия концерт от сезона на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Публиката в зала " България " ще чуе за първи път на 3 ноември от 19.30 часа неговия нов Концерт за дудук, кларинет и оркестър. До Спасов като солист ще застане и кларинетистът Илиян Илиев, а на диригентския пулт ще бъде Марк Кадин.

По концепция на новия основен диригент на Радиооркестъра в програмата са включени и други произведения с блестящо национално звучене - сюитите " Тракийски танци " от Петко Стайнов, " Славянски танци " от Антонин Дворжак и " Танци от Галанта " на Золтан Кодай.
Моят нов концерт, който от години съм заречен на Илиян Илиев, се вписа в тази хармония и се веселя, че името ми е сред такива огромни колоси в програмата, показа Теодосий Спасов преди премиерата на неговото произведение.

Чуйте изявлението в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР