Теодора засне два видеоклипа върху новите си песни Ще се

...
Теодора засне два видеоклипа върху новите си песни Ще се
Коментари Харесай

Теодора с песен за емигрантите по стихотворение на Йордан Ге...

Теодора снима два видеоклипа върху новите си песни „ Ще се забележим скоро “ и „ Либе ле “. Заглавията не са от изворния фолклор, а са напълно авторски композиции на македонска основа. 

„ Ще се забележим скоро “ е по музика на самата певица и е на емигрантска тематика. Нотите ѝ се родили по време на пандемията в Америка, където изпълнителката живя 8 години, и са основани по стихотворение на Йордан Гергов. За аранжимента се погрижи македонският композитор Сашко Митковски. „ Либе ле “ пък е дело един от доайените на първия конгрес за македонска ария „ Пирин фест “ Никола Ваклинов.



Режисьорският екип на Ненчо Касъмов избра за локация на лентите Гигинския манастир „ Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски “, прочут още като Църногорския манастир.

Звездата на Diapason Records се завърна за непрекъснато на родна земя през септември. Тя с цялостна мощ започва звукозаписна активност както във фолклора, по този начин и в модерния попфолк и към този момент репетира за първите си участия след по-дългата музикална пауза.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР