Тенисистът все още може да загуби австралийската си виза Нов

...
Тенисистът все още може да загуби австралийската си виза Нов
Коментари Харесай

Джокович призна за невярна декларация, попълнена от агента му

Тенисистът към момента може да загуби австралийската си виза

Нов епизод от сагата „ Джокович”. Тенис звездата се оплете в личната си теза. Оказа се, че тенисист номер едно е подал погрешна декларация при влизането си в Австралия. Освен това сърбинът е ходил на обществени изяви, до момента в който е бил инфектиран с ковид.

В обясненията си пред управляващите в Австралия Новак Джокович призна, че декларацията му пред граничарите е погрешна. Той е заявил, че не е пътувал в двете седмици преди идването в Австралия. Той обаче промени тази версия, откакто се появиха фрагменти по какъв начин тренира край Марбея.

Според Джокович е станала неволна неточност и декларацията е попълнил сътрудникът му. След това, обаче историята стана още по-заплетена. Сърбинът реши да изясни в Instagram за какво има разминавания в декларациите и дейностите му след заразяването с ковид.

На 14-и декември, откакто бил на баскетболен мач на „ Цървена звезда”, той схванал, че доста хора са дали позитивен тест след срещата. Затова на 16-и се тествал самичък, получил отрицателен резултат, само че решил да си направи и PCR проучване, с цел да е сигурен че няма ковид.

„ Искам да подчертая, че поставих доста старания, с цел да осигуря сигурността на всички и да отговоря на условието за тестване”, декларира Джокович.

В деня след позитивния PCR, той отишъл на среща с деца тенисисти. Според Джокович тогава той още не знаел, че пробата е позитивен. Но на личния си профил в Instagram сърбинът демонстрира и второ събитие от 17-и. Сръбските пощи публично афишират, че пускат в обращение пощенска марка с неговия лик. В обясненията си Джокович въобще не загатва за какво е отишъл и на тази демонстрация. От тук обществените му участия не престават. На 18-и декември, два дни след позитивния тест, Джокович се среща с публицисти от френското издание „ Екип”, дава изявление и театралничи за фотосесия. „ Това беше неверна преценка и трябваше да насроча проявата за друга дата”, изяснява той.

Това поражда въпроса за какво Джокович се е държал като че ли няма позитивен тест. Преди два дни немското издание „ Шпигел” уточни, че негова инспекция е посочила, че пробата на тенисиста не е бил позитивен, само че по-късно данните били изменени. А върху този тест се базира здравното изключение, което уредниците на шампионата в Мелбърн дадоха на Джокович, с цел да дойде в Австралия неимунизиран.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР