Тенисът може да бъде значително по-атрактивен, ако в календара бъдат

...
Тенисът може да бъде значително по-атрактивен, ако в календара бъдат
Коментари Харесай

Анди Мъри призова за повече турнири със смесени двойки

Тенисът може да бъде доста по-атрактивен, в случай че в календара бъдат включени повече отборни събития за смесени двойки по време на огромните шампионати, съобщи трикратният притежател на трофеи от Големия шлем Анди Мъри. В момента съревнования при смесените двойки се играят единствено на четирите шампионата от Големия шлем.

" Мисля, че нашият спорт пропуща една добра опция с тези неща ", сподели Мъри, който взе участие в демонстративния шампионат " Битката на британците " за смесени тимове. " Например " Хопман къп " беше ослепителен шампионат според мен. Играчите го харесваха. Играх там няколко пъти и ми хареса. "

Надпреварата за смесени тимове " Хопман къп " бе сменена тази година от дебютното издание на шампионата ATP Cup, само че уредниците увериха, че надпреварата ще се завърне в календара.

" Мачове, в които Серина Уилямс и Роджър Федерер са на един и същи корт, са блестящои за нашия спорт ", сподели Мъри пред английските медии. " Ние можем да създадем това в тениса и би трябвало да натиснем малко повече в тази посока, не безусловно всяка седмица, само че понякога би било отлично. Бих желал да видя Рафа Надал на корта с някои от най-хубавите дами. Когато гледах Роджър и Серина да играят, беше ужасно. Сигурен съм, че и на тях им беше прелестно ", сподели още Мъри.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР