Тенис звездата Новак Джокович призна, че е подал фалшива декларация

...
Тенис звездата Новак Джокович призна, че е подал фалшива декларация
Коментари Харесай

Скандалът продължава! Джокович обвини агента си за фалшивата...

Тенис звездата Новак Джокович призна, че е подал подправена декларация във формуляра си за пътешестване до Австралия. Това е станало преди да влезе в страната, заяви Би Би Си, представена от news.bg.

В изказване, оповестено в Instagram, той сподели, че неговият сътрудник е направил неточност, когато е попълнил част от формуляра, която обгръща последните му пътувания.

Във формуляра е посочено, че Новак Джокович не е пътувал през 14-те дни преди идването си в Австралия на 6 януари.

Но данни демонстрират, че 34-годишният тенис ас е пътувал до Сърбия и по-късно до Испания преди да лети до Австралия.

" Агентът ми откровено се извинява за административната неточност при отметката на неправилното поле ", написа той. " Това беше човешка неточност и сигурно не е било съзнателно ", показва Новак Джокович.

Изявлението му идва, когато австралийското държавно управление обмисля дали да го депортира.

На Джокович - който се надява да отбрани купата си от Откритото състезание на Австралия идната седмица - визата му беше анулирана от управляващите при идването му поради въпросите по отношение на очевидното му освобождение от имунизиране.

В понеделник обаче арбитър трагично анулира решението на управляващите и разпореди стартирането на тенис звездата от ареста.

В обявата си в Instagram Джокович също призна, че се е срещнал с френски публицист предишния месец, когато е знаел, че е имал Covid-19.

Той оправда решението си като " неточност в преценката ".

Все отново Новак Джокович дефинира други известия за обществените му прояви след позитивния му тест от 16 декември като " дезинформация ".

" Чувствах се длъжен да направя изявлението за L`Equipe, защото не желаех да отчайвам журналиста, само че се уверих, че съм обществено дистанциран и нося маска, с изключение на когато ме снимаше ", сподели Джокович.

" Като се замисля, това беше неточност в преценката и одобрявам, че е трябвало да отложа този ангажимент ", оправда се сръбската тенис звезда.

Свързани вести Spiegel проверява: Подправян ли е документът на Джокович СНИМКИ Нов скандал с Джокович в Австралия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР