Тенеси продължиха изненадващия си рейд в плейофите на НФЛ и

...
Тенеси продължиха изненадващия си рейд в плейофите на НФЛ и
Коментари Харесай

Титаничен шамар за Джаксън, Сан Франциско на финал в НФК

Тенеси продължиха изненадващия си рейд в плейофите на НФЛ и погребаха шампионските упоритости на Балтимор. Рънингбекът Дерик Хенри пробяга 195 ярда и подаде тъчдаун (!!!) за успеха на „ титаните” с 28:12 , затвърдила наклонността в плейофни мачове сред двата тима гостите постоянно да печелят.

Балтимор, приключили постоянния сезон с 12 следващи победи, изумиха с тактическия си проект. Най-добрата офанзива по земя в постоянния сезон на НФЛ бе подценена за сметка на играта по въздух. Координаторът на нападението Грег Роумън накара набеденият за MVP на постоянния сезон (б.а. – гласуването завърши, само че премията ще бъде връчена чак на 1 февруари) Ламар Джаксън да хвърли умопомрачителните 59 паса. Само един се трансформира в тъчдаун, когато Хейдън Хърст влезе в ендзоната на гостите 11:04 мин. преди края, само че пък два отидоха в ръцете на съперникови играчи. Общата успеваемост на Джаксън 31 от 59 за 365 ярда му отреди мизерния рейтинг от 63.2. В добавка Балтимор, които водеха Лигата по успеваемост на четвърти даун в постоянния сезон, не съумяха в нито един от четирите си опита в съботната вечер.

От другата страна Райън Тенъхил съумя единствено в 7 от 14 паса за едвам 88 ярда, само че се регистрира с два тъчдауна. Над половината от продукцията му пристигна след 45-ярдовата бомба към Калиф Реймънд при започване на втората част, довела до едвам втория тъчдаун в професионалната кариера на 172-сантиметровият завързак.

В НФК Сан Франциско стигнаха до първия си край на конференция от шест години насам след лишено от искра 27:10 против Минесота. Найнърс ограничиха „ викингите” до 147 ярда в нахлуване. 66 от тях пристигнаха в последните пет минути, когато на терена към този момент бяха запасите на петкратните първенци. Защитата се регистрира с пет сака против Кърк Казънс (21 от 29 за 172 ярда), а офанзивата донесе 186 ярда по земя и два тъчдауна на Тевин Коулмън. Куотърбекът на Структурни фондове Джими Гарополо бе бледа сянка (11 от 19 за 131 ярда, тъчдаун и интерсепшън), само че слабата му игра не повлия на изхода от мача.
Резултати :
Сан Франциско – Минесота 27:10
Балтимор – Тенеси 12:28 Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР