Тенденцията към използването на по-големи гуми продължава. Не на последно

...
Тенденцията към използването на по-големи гуми продължава. Не на последно
Коментари Харесай

Тенденция към по-големи гуми в колите продължава без прекъсване

Тенденцията към потреблението на по-големи гуми продължава. Не на последно място, тъй като колите стават все по-големи и по-тежки. Развитието се следи от години даже при електрическите и хибридните транспортни средства, както и при колите от междинен клас с мотори с вътрешно горене. Пример - през 2003 година Mercedes-Benz C 220 CDI от серията W 203 с автоматизирана скоростна кутия тежи към 1445 кг празен. Текущият C 220d в този момент тежи към 1755 кг. За доста водачи това изисква по-големи гуми, като по-големи не значи единствено по-високи, само че и по-широки.

Защото за мнозина това е въпрос освен на сигурност. Могат ли известните необятни гуми да се оправят добре във връзка с сигурността? Въпросът бе и задоволителна причина за тестовия екип от Auto Club Europa e.V. (ACE), Австрийската асоциация на коли, мотористи и велосипедисти (ARBÖ) и GTÜ Gesellschaft für TechnischeMonitoring mbH да тестват 10 налични сега първокласни и качествени гуми с размер 225/45 R18 за инспекция междинната класа.

Според специалистите има доста аргументи за по-малки и затова нормално по-евтини гуми. В допълнение към постоянно по-ниските разноски за придобиване, те имат по-ниско противодействие при търкаляне и са по-малко склонни към аквапланинг. Но необятните гуми също имат своите мощни страни. Със надлежно добър профил на сухи пътища, по-широките нормално имат по-къс спирачен път и повече сцепление, даже при завиване. В резултат на това те постоянно оферират повече непоклатимост при шофиране на сухи настилки от по-тесните гуми, изключително при по-високи скорости. Широките гуми нормално могат да се ръководят и по-прецизно от по-тесните гуми.

За да дефинира най-хубавите качествени характерности, тестовият екип от ACE, ARBÖ и GTÜ подложи десетте тестови гуми на обширна стратегия по сухи и мокри пътища. Сред претендентите бяха три нови гуми от Continental, Hankook и Kumho.

Основният тест в дисциплините „ Безопасност на мокро “ и „ Безопасност на изсъхнало “ се организира на Contidrom в Долна Саксония. Шофирането на мокро не е предизвикателство единствено за водачите. Гумите също би трябвало да създадат доста в такива условия. В съпоставяне със зимните гуми, летните имат доста по-твърда каучукова примес, тъй че да имат положително сцепление с асфалт. Широките надлъжни канали насочват водата встрани, тъй че гумите да не изплуват върху воден филм бързо. Тестът не дефинира неприятна гума на мокро. Като цяло победител беше Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 с чудесно показване.

Заключението - дали по-широки или по-тесни гуми – това в последна сметка е въпрос на вашата лична философия на шофиране. Във всеки случай първичното изхабяване на новата гума постоянно оказва помощ, с цел да може профилът да развие изцяло качествата си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР