Тенденцията беше започната от Бойко Рашков, Демерджиев обяви, че сътрудничеството

...
Тенденцията беше започната от Бойко Рашков, Демерджиев обяви, че сътрудничеството
Коментари Харесай

За изборите отново няма да има съвместно звено между МВР, ДАНС и прокуратурата

Тенденцията беше стартирана от Бойко Рашков, Демерджиев разгласи, че съдействието с прокуратурата е значимо, само че няма да взе участие в взаимно звено
В законодателството са уредени нужните предпоставки Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата да извършват законово избраните си функционалности за изборите. Това декларира вътрешният министър Иван Демерджиев.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев изпрати отговор на писмо, постъпило от Прокуратурата на Република България, в което се съдържа план на заповед за основаване на Национално междуведомствено звено сред Прокуратурата на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на осъществяване на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година

В отговора министър Демерджиев отбелязва, че общите дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са доста значими за гарантиране на честното осъществяване на вота, само че няма законово съображение за основаване на Национално междуведомствено звено.

„ В Изборния кодекс не се съдържа съображение за издаване на заповед в оферти смисъл. Предвид неналичието на категорично съображение, не се постанова издаването на предлаганата заповед “, написа в своя отговор министър Демерджиев.

Той добавя, че в настоящото законодателство са уредени нужните предпоставки органите на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата по време на предизборната акция и в деня на изборите да извършват законово избраните си функционалности.

„ Сътрудничеството сред органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е изключително значимо в подтекста на идните парламентарни избори, с цел да се подсигурява упражняването на изборните права на жителите по открития от Конституцията и законите правов ред “, написа още министър Демерджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР