Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил

...
Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил
Коментари Харесай

Демерджиев: Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил контрол над подчинените си в случая със Георги Семерджиев

Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил надзор над подчинените си в тази ситуация със Георги Семерджиев. На база на отчета от инспекцията по проблема ще има рокади в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.
 
" Не може 40 чиновници да са помагали под една или друга форма на несъмнено лице и да няма началник, който да е виновен. Установи се, че не е имало задоволителен надзор ", акцентира министърът.
 
По думите му част от рокадите в структурите на силовото ведомство ще се случат напълно скоро. " Ръководството ще бъде заменено там, където не е посочило, че се оказва първокласен надзор над чиновниците. Става въпрос за регионални дирекции и районни ръководства ", разясни Демерджиев.
 
И добави: " Към момента нямам съображение да променям хора в основните дирекции. Там, където имаше нужда, това беше направено незабавно ".
 
Вътрешният министър беше безапелационен, че съответната причина за освобождението на Тенев не е казусът " Семерджиев ".
 
" Той навърши пенсионна възраст. Докладът за това, че той не е упражнил задоволителен надзор, излезе единствено преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за чиновници на управителни постове, които не са упражнили задоволителен надзор, а не са подпомагали директно Семерджиев или други сходни на него. Става дума за 10 души на управителни постове ", разясни Демерджиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР