Температурни рекорди бяха отбелязани днес в Белгия и Холандия, но

...
Температурни рекорди бяха отбелязани днес в Белгия и Холандия, но
Коментари Харесай

Рекордни горещини в Белгия и Холандия

Температурни върхове бяха маркирани през днешния ден в Белгия и Холандия, само че най-лошото в Западна Европа към момента следва, съобщи Франс прес.

В регион на Хилзе Рейен в Южна Холандия бяха регистрирани 38,8 градуса. Последният връх, датиращ от 1944 година, беше 38,6 градуса, оповестява холандският Кралски метеорологичен институт.

В Белгия горещата вълна също усъвършенства върховете. Температурата от 38,9 градуса, измерена в Клайне Брьогел, е най-високата откогато се вършат сходни измерванията през 1833 година, по данни на Кралския институт по метеорология. В страната беше оповестена оптималната алена степен на паника за рискови горещини, което не се е случвало от въвеждането на системата за оповестяване на паника.

Според прогнозите обаче най-лошото занапред следва. Очаква се на следващия ден в Париж да бъде усъвършенстван температурният връх от 1947 година, който сега е 40,4 градуса. В Северна Франция, в това число в региона на столицата, нивото на паника поради горещините беше нараснало от оранжево до оптималното алено. Правителството предизвести, че горещините са рискови освен за уязвимите групи от популацията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Германия също е наранена от горещата вълна и в страната през днешния ден беше издадено предизвестие за рекордни жеги. Температурите към Бон се приближиха до 40 градуса по Целзий, съобщи ДПА. Очаква се ситуацията в страната да се утежни на следващия ден. В петък също ще е топло, само че ще има леко намаляване на градусите спрямо предходния ден.

Заради горещата вълна организацията за отбрана на животните ПЕТА изиска от 12 немски зоопаркове да пратя полярните си мечки в по-северни страни, тъй като животът им е заплашен. Засега е реагирала единствено зоологическата градина в Хамбург. Управата й сподели, че там полярните мечки се разхлаждат със замразена риба, месо и зеленчуци и че не е прекомерно горещо за тях.

В Австрия пък архиепископията на Виена разгласява данни за температурите в локалните църкви. Така туристите и жителите, които не могат да понасят жегите от 31 градуса в историческия център, ще могат да постоят на студ в църквите, където е сред 20 и 24 градуса, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР