Температурите в Испания през октомври са отговаряли на летните или

...
Температурите в Испания през октомври са отговаряли на летните или
Коментари Харесай

Октомври е бил рекордно топъл в Испания от 1961 година насам

Температурите в Испания през октомври са отговаряли на летните или всеки ден на октомври е бил по-топъл от естественото, като се изключи първия. За топлинната особеност алармира Държавната метеорологична организация.

 

Между 7 и 17 градуса е бил по-топъл октомври спрямо предходни години, като в това време към този момент 200 дни годишно междинните температури в цялата страна са по-високи.

 

" В разнообразни дни на октомври са регистрирани в 100 метеорологични станции повече от 30º C, което не е обикновено за този интервал ". Това сподели представителят на организацията Рубен дел Кампо, оповестява БНР.

 

На 25-ти октомври в Мелия температурата е била 36.8º C, а към Бискайският залив нощните температури не са падали под 20-25º C. Тропическите нощи са усетени в 65 обитаеми места.

 

Общо 158 метеорологични станции са записали повече от 20 дни особеност и при минималните температури, които са били сред 5 и 10 градуса по-високи от нормалното.

 

В Билбао на 28-ми октомври е измерена минимална температура от 23.2º C. Метеоролозите предизвестяват, че измененията в климата тази година ще доведат до доста по-топла зима на Канарските острови, както в централната и югозападната част на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР