Температурите това лято ще се доближат до тези от лятото

...
Температурите това лято ще се доближат до тези от лятото
Коментари Харесай

Техник обясни колко ще ви струва климатикът в най-горещата седмица на годината

Температурите това лято ще се приближат до тези от лятото на 2000 година - най-горещото време през последните 30 години. До към 43 градуса се чакат в събота и неделя и тогава стойностите ще бъдат най-високи, написа bTV.

Ако сте на климатик и се чудите дали да го оставите да работи през цялата гореща седмица, съветът на техниците е: „ Да! “.

Прогнозата за горещо време ускори интереса към климатиците. Когато климатикът е инверторен, той по предписание не се изключва и се оставя да работи непрекъснато. Прозорците се отварят единствено, с цел да се проветри и по-късно се затварят, с цел да може помещението да се аклиматизира.

„ Хиперинверторните климатици могат да влязат в консумация под 100 вата на час, с което попълнят единствено температурните загуби действително “, обяснава техникът Огнян Личев.

Един киловат електронергия е 20 стотинки. 100 вата на час разход на климатика прави 2 стотинки на час. За двайсет и четири часа - 48 стотинки, само че това е при най-хубавите, по този начин наречи хиперинверторни климатици.

„ От по-ниския ценови клас не могат да доближат такива стойности “, добавя техникът.

300 вата на час значи, че климатикът ви харчи ток за 6 стотинки на час, а за двайсет и четири часа - 1 лев и 44 стотинки. За една седмица - 10 лв..

Толкова ще ви коства горещата седмица, която стартира - 10 лв., в случай че се охлаждате с климатик и той работи непрестанно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР