Температурите ще продължат да се повишават и максималните в повечето

...
Температурите ще продължат да се повишават и максималните в повечето
Коментари Харесай

Опасно горещо в много райони от страната днес

Температурите ще продължат да се покачват и оптималните в множеството региони ще бъдат сред 32 и 37 градуса, в София - към 32°.

Ще бъде слънчево, след обяд основно над планините с незначителна купеста облачност. В по-голямата част от страната ще остане съвсем безшумно. В източните региони ще духа сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, след обяд - сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 19°.

До края на тази и при започване на идната седмица времето ще бъде слънчево и горещо с оптимални температури в множеството региони сред 34 и 39 градуса. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове в неделя и понеделник, когато на изолирани места, основно в планините и източните региони, е допустимо да превали слаб временен дъжд и да прегърми.

През множеството дни в доста региони ще е съвсем безшумно. По Черноморието ще духа слаб, след обяд - сдържан изток-североизточен вятър. В неделя вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина - краткотрайно до сдържан.

В началото на другата седмица температурите краткотрайно ще са малко по-ниски спрямо предходните дни, само че ще останат над климатичните правила за втората половина от юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР