Температури над или под оптималните за човека стойности между 12

...
Температури над или под оптималните за човека стойности между 12
Коментари Харесай

Ето как екстремните температури разпалват езика на омразата онлайн

Температури над или под оптималните за индивида стойности сред 12 градуса по Целзий и 21 градуса по Целзий са свързани с изразителен растеж в агресивното онлайн държание в Съединени американски щати, откри проучване, представено от електронното издание Medical Xpress.

Авторите му от Потсдамския институт за проучване на въздействието на климата са анализирали милиарди туитове, оповестени в обществената платформа в Съединени американски щати. Те са открили, че езикът на омразата се усилва в другите климатични зони, обществени групи според от това дали температурите са прекомерно ниски или прекомерно високи.

Това демонстрира ограничавания в акомодацията към рискови температури и хвърля светлина върху подценяваното до момента обществено влияние на климатичните промени - спор в цифровата сфера с последствия за обществената кохезия и психологичното здраве.

" Засичайки туитове с език на омразата измежду повече от четири милиарда туита от американски консуматори с изкуствен интелект и комбинирането с данните за времето, установихме, че безспорните цифри и делът на езика на ненавист се усилват отвън климатичната зона на комфорт. Хората демонстрират податливост за по-агресивно държание онлайн, когато на открито е или прекомерно студено, или прекомерно топло ", сподели Аника Стешемесер, водещ създател на проучването.

Специалистите открили, че отвън температурната зона на комфорт омразата онлайн се усилва с 12 на 100 при по-студено време и с до 22 на 100 при горещини.

Изследването ще бъде оповестено в Lancet Planetary Health.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР