Температурата на световните океани през 2019 г. е била най-високата,

...
Температурата на световните океани през 2019 г. е била най-високата,
Коментари Харесай

Климатична катастрофа: Температурата на океаните е рекордно висока

Температурата на международните океани през 2019 година е била най-високата, откогато се води статистика, като темпото на стопляне се форсира.
Миналата година океанската температура е била към 0.75 градуса Целзий по-висока от междинните стойности за интервала сред 1981 и 2010 година
Макар да наподобява незначителна, тази температура свидетелства за голямо количество топлота, публикувано в международните океани, изяснява ръководителят на проучването Чън Лицзин от китайския Институт за атмосферна физика.
"Количеството топлота, погълнато от международните океани през последните 25 години се равнява на 3,6 милиарда детонации на атомна бомба над Хирошима ", споделя Чън Лицзин.
"Океаните са най-големият топлинен контейнер и затова са най-хубавият знак за климатичните промени. Ако желаете да разберете какъв брой бързо се затопля Земята, погледнете океаните ", споделя Джон Ейбрахам, един от съавторите на проучването.
Бързото стопляне на океаните тревожи учените, защото може да аргументи топлинни талази, които да доведат до загубата на морски жители и да направи ураганите по-силни.
Специалистите означават още, че от 1970 година над 90 % от топлината, отделена вследствие на световното стопляне, се е озовала в океаните и единствено четири % в сушата и атмосферата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР