Темпът на ваксинация напрактика е замрял. Toва заяви заместник-председателят на

...
Темпът на ваксинация напрактика е замрял. Toва заяви заместник-председателят на
Коментари Харесай

Брънзалов: Темпът на ваксинация е замрял

Темпът на имунизация напрактика е западнал. Toва съобщи заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Николай Брънзалов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Причините са доста, само че това е реалност, който не приказва добре какво ще се случи при една последваща вълна на ковид. Дано ни подмине по-леко, надява се Брънзалов.
 Д-р Брънзалов: Какъвто и вид на ковид да пристигна, имунизираните са в пъти по-защитени Д-р Брънзалов: Какъвто и вид на ковид да пристигна, имунизираните са в пъти по-защитени
" Когато би трябвало да се вземат съответни ограничения - дали ще се затварят градове, дали ще се вкарват вечерни часове, кои бизнеси ще се затвар...

Няма проблеми с логистиката, към този момент няма подобен проблем. Всеки, който пожелае може да откри минути вид без значение в кое време на денонощието, да отиде да се имунизира и да се отбрани, акцентира медикът.

Най-големият тласък е, че човек би трябвало да реши да се имунизира, счита доктор Брънзалов, съгласно който лекарят е мощен и убеждава, когато пациентът е в кабинета му.

Според него хвърлянето на ваксини не приказва добре за планирането на доставките на ваксини и за периода на валидност. При всички случай България ще има много бракувани ваксини, чака лекарят.

Той е на мнение, че всяка една мярка, която ще докара до ускорение на процеса на имунизация ще я хареса и ще я утвърди. Има доста непопулярни ограничения като разнообразни способи и способи, като да вземем за пример лотария и други способи, само че това не може да докара до внезапен скок на процеса по имунизация, уточни Брънзалов.

Той счита, че без значение какъв здравен проект има, той щял да бъде следван. Ако върнем обратно лентата ние не знаехме какво се случва при избрана заболеваемост, регистрира Брънзалов. Нека да се учим от плюсовете, а не да търсим и да ровим за минусите, прикани той.
 Брънзалов: Има спад в желанието за имунизация Брънзалов: Има спад в желанието за имунизация
Забелязвам спад в интереса за имунизация, само че и мъртвило на вируса. Ваксината е единственото ни оръжие, в случай че се колебаете - имунизирайте с...

От своя страна здравният икономист Аркади Шарков уточни, че имунизационният шовинизъм не припознава английската ваксина, а чака съветската ваксина. В момента хората са спокойни, тъй като сме с ниски равнища на заболеваемост, добави той. Нежеланието на някои политици да се имунизират обществено не се реализира, посочи Шарков.

Стимулите под формата на пари могат да свършат работа, само че отрицателните тласъци за това, че не може да се върви по заведения и да се води естествен метод на живот са повече, означи Шарков.

По думите му лекарите не са прът център, с цел да звънят на пациентите, с цел да отидат и да се имунизират. Най-добрият метод за мотивация за това хората да се имунизират са персоналните контакти и отрицателният финансов проект, посочи Аркади Шарков.

Той акцентира, че е значимо здравният проект да бъде спазван и всеки да се имунизира, с цел да можем да се разхождаме както преди пандемията. 

Прочетете още по тематиката:
 Д-р Брънзалов: Вирусът към този момент няма терен за развиване, какъвто имаше предходната година Д-р Брънзалов: Вирусът към този момент няма терен за развиване, какъвто имаше предходната година
„ България към този момент разполага с належащо количество ваксини, доста е усъвършенствана логистиката. Остава въпреки всичко да има на кой да ги...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР