Темите обхваната щурма на Капитолия, фалшивите изборни резултати през 2020

...
Темите обхваната щурма на Капитолия, фалшивите изборни резултати през 2020
Коментари Харесай

Най-важното от интервюто на Доналд Тръмп по CNN

Темите обхваната „ щурма на Капитолия ”, подправените изборни резултати през 2020 година и още доста злободневни въпроси преди президентския избор следващата година

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ще взе участие в изборите за държавен глава следващата година, се появи в просторно изявление по CNN, с цел да беседва с журналистката Кейтлан Колинс. Това е първата му сходна изява през последната минимум година и въпреки водещата да прекъсваше непрекъснато 76-годишният предприемач, той въпреки всичко съумя явно да надделее в разразилата се полемика.

Ето някои от най-хубавите моменти от изявлението, в което Тръмп се потвърди за следващ път като мощен оратор и добър дебатьор и засенчи младата журналистка, опитваща да го сложи в неуместна позиция с провокативни въпроси.

Изборите

„ Още не сте признали изборния резултат от 2020 година, само че в това време сега сте под интензивно следствие по обвинявания, че сте опитал да отмените резултатите от въпросния избор. Първият ви мандат завърши със смъртоносния „ взлом на Капитолия ”. Защо американците още веднъж да ви връщат в Белия дом? ”, попита Колинс.

„ Мисля, че като погледнете резултатите и това, което се случи по време на тези избори – в случай че не сте доста малоумен човек – ще видите какво се случи. Много хора – даже част от тези в актуалната аудитория – схващат какъв брой нагласени бяха изборите. И е срамно, че трябваше да минем през това. Това е доста неприятно за страната ни. По целия свят гледаха и виждаха тъкмо това, което всички видяха ”, сподели Тръмп.

Former President Trump on the 2020 Election:

" When you look at that result, and when you look at what happened during that election, unless you're a very stupid person, you see what happened... That was a rigged election. "
— Townhall.com (@townhallcom)
6 януари

Колинс: Защо ви лиши повече от 3 часа да кажете на протестиращите на 6 януари 2021 година да се приберат вкъщи си?

Тръмп: Не мисля, че беше по този начин (проверява си бележките). На 5 януари – един ден по-рано, си припомням, че споделих „ Моля ви подкрепяйте полицията и защитата в Капитолия. Те в действителност са на страната на нашата страна. Бъдете мирни ”.

COLLINS: " Why did it take you 3 hours to tell [Jan. 6 rioters] to go home? "

TRUMP: " I don't believe it did. *check notes* On January 5th, the day before, I said 'Please support our Capitol police and law enforcement. They are truly on the side of our Country. Stay peaceful.' "
— Breaking911 (@Breaking911)
Помилване на арестуваните

Тръмп даде обещание, че в случай че стане отново президент ще помилва „ доста ” от арестуваните и сега намиращи се зад решетки протестиращи от „ щурма на Капитолия ” от 6 януари 2021 година

„ Имам желание да ги опрощавам. Не мога да подсигурявам за всеки от тях, тъй като няколко в действителност очевидно са излезли отвън надзор. Но, нали, като погледнете АНТИФА и какво вършат с тях... а след това към тези хора... И да, отговорът ми е, най-вероятно, в случай че стана президент, най-вероятно ще ги опрощавам. Не бих споделил огромната част от тях. Знаете, те напавиха доста... и ще е доста рано ”, сподели Тръмп в изявлението.

New Hampshire Voter: " Will you pardon the January 6 rioters who were convicted of federal offenses? "

Former President Trump: " I am inclined to pardon many of them... "
— Townhall.com (@townhallcom)
Ашли Бабит – убитата по време на „ щурма ”

Колинс: Повече от 140 служители на реда бяха ранени на 6 януари...

Тръмп: Да, и човек на име Ашли Бабит беше погубен. Знаете ли, тя беше убита и не трябваше да бъде убивана. А нарушителят, който я умъртви – нямаше причина да го прави.

COLLINS: " Over 140 officers were injured [on Jan. 6] "

TRUMP: " And a person named Ashli Babbitt was killed. You know what? She was killed and she shouldn't have been killed — and that thug that killed her — there was no reason to shoot her. "
— Breaking911 (@Breaking911)
Майк Пенс

Тръмп подхвана съществено някогашния вицепрезидент Майк Пенс, тъй като не е изпратил изборните резултати през 2020 година към избрани щати за наново броене, настоявайки, че това е „ неточност ”.

„ Адвокатът му е споделил „ Не можеш да мърдаш ”. Дори резултатите да са безусловно фалшифицирани, той може да каже „ добре ”, или да ги изпрати. И демократите, и РИНО-сите (републиканци, които не са задоволително лоялни на Републиканската партия, бел.а.) си изиграха функциите. И изборите завършиха. Казали са му, че няма пълномощията да го прави. И той ми сподели на мен: „ Не мога да го направя. Адвокатите ми споделят, че не е разрешено ”. Адвокатите са били в неточност. Защото тъкмо след изборите, всички те се срещнаха – и РИНО-сите и Демократите, и построиха проект и след това приха закон, с цел да се подсигури, че бъдещите вицепрезиденти не могат да го вършат оттук насетне. Това значи, че тогава е можело ”, разяснява Тръмп.

This is my favorite exchange from Trump crushed Kaitlan on the question of Pence’s authority to return electoral votes back to the states.
— Melissa Tate (@TheRightMelissa)
Войната в Украйна

Колинс опита да изправи Тръмп пред така наречен „ тест за непорочност ” – когато задаваш сякаш елементарен въпрос, на който в случай че събеседникът отговори непосредствено, губи позицията си. Тя го попита „ Искате ли Украйна, или желаете Русия да победи? ”
„ Не мисля за „ победа или загуба ”. Мисля по-скоро да се реши спора, с цел да спрем да избивае всички тези хора. Ще реша спора за един ден, в случай че съм президент ”.

Trump when asked on if he wants Ukraine or Russia to win the war: “I want everybody to stop dying. Russians and Ukrainians… and I’ll have that done in 24 hours. ”
— Benny Johnson (@bennyjohnson)
Обвинения в обезчестяване

Тръмп настояваше, че обвиняванията в обезчестяване от Е. Джийн Карол, която е финансирана от милиардерът Рийд Хофман, който мразни Тръмп и уверена да съди някогашния президент от Джордж Конуей, е политическа „ каскада ”, планувана да се появи малко преди изборите през 2024 година

„ Заради това, което се случва, те вършат това, с цел да вмешателстват в изборите. Не мисля, че това ще отслаби женския ми електорат. Не мисля по този начин, тъй като цялото нещо – единствено да ме схванеш. Готова ли си? Тази жена не съм я срещал. Не съм я виждал. Нямам концепция коя е тя ”, съобщи някогашният президент.

Former President Trump responds to the jury verdict in the E. Jean Carroll case and the alleged " hanky panky " that occurred in a Bergdorf Goodman dressing room:

" I don't know her. I never met her. I have no idea who she is... "
— Townhall.com (@townhallcom)
Котка или куче с името „ Вагина ”

За да илюстрира какъв брой „ откачена ” е обвинтелката Карол, Тръмп изясни, че кучето ѝ, или котката, е било кръстено „ Вагина ”.

Trump on E. Jean Carroll: “Her dog or her cat was named Vagina ”
— ALX (@alx)
Инфлация

Запитан от публиката какво ще е първото нещо, което би направил, в случай че стане президент, с цел да реши казуса с растящите цени, Тръмп бе сбит:

„ Копай, бебчо, копай! ”. Той засяга концепцията, че по негово време Съединени американски щати е била изцяло енергийно самостоятелна, а това се е трансформирало за последните 3 години. „ Справяхме се отлично. Имахме най-хубавата стопанска система в историята на страната, евентуално и на света. Независими енергийно бяхме. Щяхме да сме по-добре от Русия и Саудитска Арабия взети дружно и умножени по две. Имаме повече „ течно злато ” под краката си, в сравнение с която и да е друга нация. И тия тъпи простаци прекратиха това. И цената скочи от по-малко от 1.70 $ за галон бензин до 5-6-7 и даже 9 $. И сметките ви за ток скочиха. И това стартира инфлацията. Хората в този момент заплащат двойно и тройно за съществени артикули като бекон ”, сподели Тръмп, приветстван от публиката.

Trump asked about how to curb inflation and record high costs of living...

His response: " Drill baby drill "

" We had more liquid gold under our feet than any other nation... and these stupid fools ended it. "
— Tim Young (@TimRunsHisMouth)
Противен човек

Кратък разговор:

Тръмп:...преговарях с тях, те са рисково леви, и ми тарашиха къщата. Не тарашиха къщата на Джо Байдън и сина му, не тарашиха Обама, а моята. (журналистката го прекъсва)
Колинс: Но въпросът е за какво толкоз време държахте тези документи, откакто знаехте, че федералното държавно управление ги търсеше и даже имаше заповед...
Тръмп: Готова ли си? Мога ли да приказвам? Имаш ли нещо срещу?
Колинс: Искам да отговорите.
Тръмп: Добре. Лесно е за отговор.
Колинс: Затова запитвам.
Тръмп: Много е елементарно.. Ти си противоположен човек. Това мога да ти кажа.

" Can I Talk? " - Crowd Goes Wild After Trump Calls CNN Host a 'Nasty Person'

Trump: " Are you ready? Can I talk? "

Kaitlan Collins: " Yeah, what's the answer? "

Trump: " Do you mind? "

Collins: " I would like you to answer the question. "

Trump: " Okay, it's very simple to answer. " …
— The Vigilant Fox (@VigilantFox)
Очаквано след изявлението левите в Съединени американски щати бяха „ потресени ” и „ шокирани ”, че въобще някой дава естрада на някогашния президент да приказва обществено. Нищо, че той е най-очакваният претендент за конкуренцията през 2024 година от Републиканската партия. Според държаните от демократите медии, няма по какъв начин да се дава независимост на словото на някой, който не е сългасен с тяхното мнение и който намерено им опонира.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР