Тематичен еднодневен фестивал Пясъчни творения събира на плажа в Албена“

...
Тематичен еднодневен фестивал Пясъчни творения събира на плажа в Албена“
Коментари Харесай

Фестивал за пясъчни фигури събира малки и големи скулптори на плажа в Албена

Тематичен еднодневен фестивал " Пясъчни творения " събира на плажа в " Албена “ дребни и пораснали скулптори, с предизвикването да сътворят фигури от пясък, украсени с даровете на морето. Фестивалът ще се организира на 17 юли 2022 година на плаж " Калиакра Маре “, като участниците ще имат разполагаем 1 час да сътворят най-хубавите творби с финия и златист пясък на " Албена “. Проявата, проведена взаимно с Мартин Кръстев, е седма подред, като досегашните издания, извършени на плажа пред КЦ " Двореца “ в Балчик, привлякоха интереса на над 400 участника от целия свят.   

Регистрацията стартира в 8.30 ч., а откриването е планувано за 9.00 ч. В 10.00 ч. жури ще огледа и оцени всички творения, а най-хубавите ще получат своите награди в 11.00 ч.

Заявки за присъединяване се одобряват до 15 юли на телефон 0892/474-998 и на e-mail [email protected]. Могат да се включат деца от 3 до 18 години – самостоятелно или в група, или фамилии – деца, родители и родственици. Важно изискване за всички участници е да носят лични кофички и лопатки, с които да оформят причудливите фигури. От 2019 година фестивалът " Пясъчни творения “ е приет за значимо събитие, включено в общонационалния културен календар на Министерството на културата. При неподходящи метеорологични условия събитието ще се организира на друга дата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР