Темата за здравословното хранене продължава да бъде актуална и печели

...
Темата за здравословното хранене продължава да бъде актуална и печели
Коментари Харесай

Три основни книги за това какво трябва да ядете и как да го приготвите

Темата за здравословното хранене продължава да бъде настояща и печели от ден на ден последователи от всяка една възраст и пол. Днес, когато толкоз доста хора страдат от разнообразни заболявания, експертите са безапелационни - една от основните аргументи за това са нездравословните храни, които постепенно, само че безусловно несъмнено унищожават здравето ни, карат ни да се усещаме изтощени и негодни да живеем пълноценно.

Ето за какво с взехме решение да ви представим три чудесни книги, които имат силата изцяло да трансформират вашето мислене и метод на живот.

" Домашна храна за учебно заведение " от Красимира Дечева

Това е едно доста потребно четиво, в което авторката Красимира Дечева споделя скъпи препоръки за всички майки, които държат децата им да се хранят здравословно. Темата е обширна и извънредно обсъждана в последните години. За страдание, в забързаното всекидневие доста малко хора се замислят за това какви артикули купуват за фамилната софра, дали съдържат по този начин наречените " Е-та " и какво се крие зад тези мистериозни съкращения.

Авторката на книгата признава, че и тя е била една от тези, отнасящи се повърхностно към сходни проблеми, само че след раждането на децата ѝ всичко се трансформира. Тогава тя стартира да се интересува живо кои храни са потребни и кои би трябвало да бъдат изцяло изхвърлени от диетата на подрастващите. Въпросът обаче има и друга страна - въпреки всичко поднесените гозби би трябвало да се харесват на децата и те да ги хапват на драго сърце. Именно в този баланс се крие тайната в основаването на съвършеното детско меню и всяка майка би трябвало да я научи. За благополучие, не е нужно да " откриваме топлата вода ", тъй като препоръките, които ще откриете в книгата на Красимира Дечева, са налични за всеки.
 Снимка 500220

Тя е създател и на друга книга на сходна тема: " Хранене до 3-годишна възраст ", която бе посрещната от необятната аудитория с голям интерес. Както самата Красимира Дечева споделя, " Домашна храна за учебно заведение " се явява едно разумно продължение, което, съгласно нас, също ще откри своите фенове в лицето на всички любящи и виновни родители.

" Не бих била добър родител, в случай че не опитам всичко допустимо да възпитам децата си да живеят пълноценно. А здравословният метод на живот е неделима част от това ", споделя авторката и всеки, който се замисли над думите ѝ, ще прозре какъв брой доста истина се крие в тях.

" Храна, здраве и благополучие " от Опра Уинфри

Мечтали ли сте в миналото да имате опцията да се храните добре и все пак да се радвате на съвършена фигура? Световноизвестната водеща Опра Уинфри ни предлага една превъзходна книга, в която е събрала свои предписания за ястия, създадени взаимно с професионални готвачи. Ако сте любопитни да видите какви са те, безусловно прочетете книгата " Храна, здраве и благополучие " - тя ще ви научи по какъв начин да се радвате на пълностоен и благополучен живот.
 Снимка 500221

Опра Уинфри води дълга битка с непотребните килограми, до момента в който не открива верния път, а всички ние имаме невероятния късмет да почерпим от скъпия ѝ опит и да стартираме да подготвяме вкусните и здравословни ястия за нас и нашето семейство. Всяка една от рецептите е съпроводена с информация за калорийната им стойност, тъй че имате опция да осъществите цялостен надзор над вашето вкусно и здравословно меню. В книгата Опра споделя също по този начин и забавни мемоари и истории, описвайки своя дълъг път към щастието, здравето и положителното самочувствие.

" Жива храна за младост и дългоденствие " от Анастасия Леви

Това е още една прелестна книга, обвързвана със здравословното хранене, което има силата да възроди изцяло човешкия организъм, да му помогне да се отърве от заболяванията и да стартира да действа пълноценно. За никого не е загадка, че храната, която слагаме на трапезата, от ден дневно става все по-вредна и това рефлектира отрицателно върху нашата физическа форма.
 Снимка 500222

Разбира се, не са малко тези, които, осъзнавайки този факт, се стремят да създадат нещо, с което да предпазят себе си и своите близки от разрушителната мощ на нездравословните храни. Но когато човек стартира да се лута из необятната информация, която ни залива отвред, неведнъж у него настава голямо комплициране.

Затова е нужно да се опрем на меродавен източник, на някой, който към този момент е минал по трънливата пътека преди нас и може да ни помогне с верните препоръки. Именно това се пробва да направи и създателят на - тя освен преглежда в елементи другите разновидности на лечебно хранене, само че и предлага съответни и вкусни предписания за потребни и питателни ястия, които всеки може елементарно да подготви самичък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР