Темата за заплатата в работата е приемана като табу, а

...
Темата за заплатата в работата е приемана като табу, а
Коментари Харесай

Да говорим в пари – как да поискаме увеличение в работата

Темата за заплатата в работата е одобрявана като табу, а е една от най-важните.

Всички ние работим за парите си, а доста постоянно получаваме по-малко от това, което заслужаваме. В такива случаи някои избират по-лесния метод и непосредствено напущат работа или още по-лошото – не загатват нищо по въпроса. Докато можем просто непосредствено да попитаме за нарастването, което желаеме.

Да, не е толкоз елементарно, колкото звучи, само че за какво би трябвало да е по този начин? Ако не желаете нереалистична сума и желанието ви е целесъобразно от напъните, които полагате, значи сте в цялостното си право да поискате нарастване.

Ако помислите за тези неща първо, диалогът ще бъде доста по-лесен:

Проучете, преди да попитате

Когато повдигнете въпроса пред шефа си, би трябвало да сте наясно какво можете да изисквате. Говорете с близки хора на сходна служба или някогашни ваши сътрудници и проучете в интернет междинната заплата за вашата позиция. Това ще ви даде изясненост какъв брой могат да бъдат увеличени вашите пари и ще сте подготвени да говорите съответно по въпроса.

Помислете за точния миг

Имайте поради бюджета на компанията ви – в случай че в този миг в бизнеса има разтърсвания, мъчно ще може да се отдели спомагателна сума. Но в случай че получавате всяка година бонуси и допълнители хонорари, най-вероятно компанията има задоволително постоянен бюджет.

 Да приказваме в пари - по какъв начин да желаяме нарастване в работата

Също по този начин помислете по кое време последно сте имали нарастване – в случай че е било преди повече от година и оттогава имате нови отговорности и отговорности, значи няма проблем да поискате по-голяма сума. По-големите компании сами преглеждат развиването на служащите си на всяка кръгла година стаж там. Така че не прибързвайте, в случай че е минало по-малко време – може и те сами да усилят надницата ви.

Как да проведем диалога?

Точният асортимент на думите може доста да помогне в сходна обстановка. Започнете с благодарност за опциите, които компанията ви е предоставила. След това продължете с вашите лични заслуги и триумфи на работата си. Не наблягайте на обстоятелството, че парите ви се костват малко, а на това по какъв начин изпълнявате повече длъжности от преди.

Бъдете готови да кажете точна сума, само че не прибързвайте да я назовавате. Първо предложете да я обсъдите дружно и в случай че работодателят ви попита, тогава дайте съответната цифра.

 Да приказваме в пари - по какъв начин да желаяме нарастване в работата

Подгответе се за отвод

В 80% от случаите предлагането ви няма да бъде признато незабавно. Много постоянно това не зависи от единствено един човек, а от целия HR и счетоводен екип. Шефът ви може да се нуждае от време да ревизира какви са достиженията ви, рекомендациите на сътрудниците ви и опциите на компанията.

Ако съгласно вас работодателят ви не е показал задоволително внимание към вашата молба или има възможност да не помни, попитайте дали на идната ви среща на някоя съответна дата ще имате отговор.

Дори и да чуете “не ”, можете да попитате какви са условията на компанията, с цел да получите нарастване и по какъв начин можете да го постигнете. Така ще знаете какви са упованията от вас на работното ви място и ще прецените дали можете да се справите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР