Темата за цената на хляба и ДДС-то му въведе в

...
Темата за цената на хляба и ДДС-то му въведе в
Коментари Харесай

Асен Василев се опълчи на Радев след думите му за хляба

Темата за цената на хляба и ДДС-то му вкара в спор президента и финансовия министър.

Намаляването на Данък добавена стойност по никакъв метод няма да понижи цената на хляба. Това го видяхме към този момент в бранша на ресторантьорството. Това разяснява финансовият министър Асен Василев по отношение на коментар на президента Румен Радев по-рано през днешния ден в Добрич. 

Имаме съдружно съглашение и там не се плануват диференцирани Данък добавена стойност ставки, с изключение на тези които съществуват и бяха въведени по време на пандемията, уточни Василев, представен от Евроком. 

Припомняме, че по-рано през днешния ден президентът разяснява, че държавното управление би трябвало незабавно да прегледа казуса с хлебопроизводството и да се вземат неотложни ограничения. Той уточни, че диференцирана ставка и 9% Данък добавена стойност единствено върху хляба е стратегическо решение и може да докара до изсветляване на производството, както и до ефикасна битка със сивата стопанска система.

Във връзка с отправения сериозен коментар от страна на Румен Радев финансовият министър съобщи, че " разговорът е доста цивилизован и няма нищо неприятно в рецензиите “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР