Темата за т.нар. Истанбулска конвенция отново разпали страстите в ефир.

...
Темата за т.нар. Истанбулска конвенция отново разпали страстите в ефир.
Коментари Харесай

Борислав Цеков остро: Неолиберализмът и джендър идеологията бъркат в душата на хората

Темата за така наречен Истанбулска спогодба още веднъж разпали пристрастеностите в ефир. В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия звук си покачиха политологът доцент Румяна Коларова и юристът доктор Борислав Цеков. „ Конвенцията е за принуждение и нищо друго “, настоя Коларова.

„ Ако ръководещите пристъпят към опит за ратификация на конвенцията, това ще е политическо самоубийство “, съобщи Цеков и добави, че в случай че не го създадат, рискуват рецензия от Запада за това. „ Но те би трябвало да си дадат сметка, че се избират само от българските жители “, добави той.

„ Това, което виждам в ракцията на конвенцията е детайл на хибридна офанзива “, уточни Коларова. „ Паралелно с джендър идеологията се приказва за либерализма като гнила идеология, приказва се за демокрацията като гнило общество “, добави тя.

„ А белким не може да има сериозно мнение към либерализма, това е новият комунизъм, който не може да се подлага на критика ли? Така, както едно време номенклатурата бяха привикнали “, отвърна Цеков.

„ Не единствено сериозно, а унищожително сериозно към неолиберализма. Защото това, което вършат сега джендър идеолозите, така наречен соросоидни либерали, които ги има и в Съединени американски щати, и на всички места, и у нас, те изкривиха понятието „ демократизъм “, който беше теория на свободата, на правата на индивида и одобриха неолиберализма като една теория на общественото инженерство, на страната, както е с Истанбулската спогодба, която с регулации ще бърка в душите на хората, ще им споделя по какъв начин да приказват, ще постанова полова индиферентност “, добави Цеков.

„ Тук в този момент подредихте 10 изречения, които са дежурни изречения и са асболютно лишени от наличие “, сподели политологът.

„ А вие говорите с опорните точки, които не ви отиват на позицията, тъй като да ми говорите за Русия и хибридна война, когато обасъждаме тая спогодба, е несериозно. Все едно аз да ви кажа, че вие говорите от името на Сорос “, възмути се юристът.

Двамата по този начин и не съумяха да стигнат до консенсус заложена ли е в действителност джендър идеология в конвенцията или не.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР