„Темата за семейството е важна тема, защото за нас в

...
„Темата за семейството е важна тема, защото за нас в
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Ако има ред и правила - ще върнем нашите деца в България

„ Темата за фамилията е значима тематика, тъй като за нас в Българска социалистическа партия в България най-тежкият проблем е демографската злополука. В предизборната ни платформа главните неща, които предлагаме са в помощ на българското семейство. За пенсионерите - настояваме за преизчисляване на пенсиите им.

Ние сме го предложили в границите на всеки идващ бюджет. Последният път, в който са били преизчислявани партиите, е било през 2008 година ". Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и претендент за депутат от коалиция „ Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова в предаването „ Седмицата " по Дарик Радио. По думите й пенсионерите са от най-уязвимите групи в обществото ни, както и хората, които отглеждат сами децата си, хората с увреждания, работещите млади фамилии. Тя акцентира, че предложенията на левицата - измежду които фамилното подоходно облагане и безвъзмездни медикаменти на децата до 14 години - са ориентирани към това да оказват помощ точно на тези групи от хора.

Анастасова показа, че по време на среща с гласоподаватели в Ловешко, е била разтърсена от коментар: „ Не желая 50 лв. на месец, желая да върнат децата ми в България ".
„ Ножицата сред небогати и богати в България се усилва. В задълбочаваща се икономическа рецесия тежестите би трябвало да се разпределят по-солидарно. Богатите хора би трябвало да поемат солидарно тежестта ", счита Анастасова. Затова от левицата оферират тези, които получават заплати над 3600 лв., да се усилят налозите им с 15 % на първа стъпка, и 20 % на втора.

Предложението на Българска социалистическа партия за минимална работна заплата е 720 лв..

По отношение на поддръжката на дребен и междинен бизнес, Анастасова коменира/ „ Искаме да върнем ролята на Българската банка за развиване - тя беше основана за помощ на дребния и междинен бизнес. В последните 2-3 години видяхме кой бизнес се възползва от средствата - най-вече едрият. Ще разтеглим мрежата на клонове на банката в регионални градове. Ще създадем финансов щит за дребните и междинни предприятия, като поддръжка за ликвидността им посредством ББР. Достъпът до дребни и междинни предприятия до различни източници за финансиране. "
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че от левицата предлага и увеличение на средствата за майчинството - от 380 лв. на 650 лв.. Сред другите оферти от платформата на „ Българска социалистическа партия за България " са безвъзмездни учебници; за работещите родители - опрощаване на налозите за едно дете - 500 лв., за две деца - 1000 лв..
„ В рамките на това Народно заседание, нашата ПГ предложи въвеждането на ваучери за децата, които не са детска градина или ясла - само че са кандидатствали. Сега се предлага „ компенсиране на разноските ", само че към момента не се знае с какъв брой ", обърна внимание те.
По тематиката обучение, в която Анастасова е специалист, тя съобщи: „ Подкрепям реда и разпоредбите в учебно заведение. Тази политика на ръководство на коронакризата в страната - на безпорядък, рефлектира и в системата на образованието. Педагогическите колективи нямаха ясни правила още от началото.

При всички случаи поддържам присъственото образование. Можеше да се случи с правила - по отношение на процентът на заболеваемостта в едно учебно заведение - да се взема решение дали децата ще учат отдалечено или присъствено, както е била обстановката при грипни епидемии ". По думите й сега тече реплика на обучителен развой. Тя акцентира, че равнищата на децата съгласно проби, направени в две съществени столични учебни заведения, в 7 клас има до 80 % двойки по БЕЛ.
„ За 4 години в това Народно заседание борбата ми бе за смяна на образователното наличие и образователните стратегии. Не може в системата на обучение да приказваме за промяна, когато не са изменени образователното наличие и образователните стратегии ", безапелационна е тя

. По думите й през 2001 година образователната стратегия е била изменена - като материалът е бил изместен с 3 години надолу, тъй че по думите й в този момент значително децата не схващат какво учат. От левицата упорстват за един учебник по един предмет. Важното обаче е какво написа в тези учебници - какво образователно наличие даваме на децата, безапелационна е Анастасова.
„ Ако има ред и правила, стимулиране на младежите, транспарантно ръководство, ще върнем нашите деца в България ", съобщи тя.

По тематиката „ опазване на здравето ", зам.-председателят на левицата разяснява: „ Ние считаме, че каквото и да се случва в системата на опазване на здравето, промените би трябвало да са такива, че всеки български жител да има достъп до опазване на здравето. Понякога не мога да приказвам, а ми идва да рева, като виждам какво се случва в дребните обитаеми места. Проблемите са големи. Основното ни искане е лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР