Темата за пряк дебат между политиците в България за визия

...
Темата за пряк дебат между политиците в България за визия
Коментари Харесай

Кандидатпрезидентските дебати през годините

Темата за директен спор сред политиците в България за визия и съдържателни решения за бъдещето на страната още веднъж става настояща в навечерието на балотажа на президентските избори у нас в неделя, в който един против различен застават президентът Румен Радев, борещ се за втори мандат, и проф. Анастас Герджиков. 

Тази вечер от 20.00 ч. по Българска национална телевизия ще се състои първият и единствен спор сред тях, който цели да обхване значимите за обществото тематики, в които съществена роля играе президентската институция, както и политики, визии и полезности на претендентите. Водещ на дебата ще бъде журналистката Аделина Радева. 

Традицията на кандидатпрезидентските диспути у нас в най-новата ни история стартира през 1992 година Тогава, на 17 януари, два дни преди балотажа на 19 януари се организира ефирен спор сред претендентите за държавен глава на първите президентски избори у нас - Желю Желев, повдигнат от Съюз на демократичните сили, и Велко Вълканов, повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от Българска социалистическа партия. Дебатът в " Студио 5 " на Българската телевизия се предава директно в ефира ѝ и по Българското радио, а водещ е журналистът Димитри Иванов. Той протича във взаимни нападки по разнообразни тематики, свързани със системата на ръководство в страната, стопанската система, кадровите промени в правосъдната власт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР