Темата за отглеждането на домашен любимец у дома е обект

...
Темата за отглеждането на домашен любимец у дома е обект
Коментари Харесай

За и против отглеждането на домашен любимец вкъщи

Темата за развъждането на домакински любим вкъщи е обект на разногласия при доста фамилии. Причината за това е, че някои хора са подготвени да отворят вратите на дома си за бухнал или другоземен другар, само че други отхвърлят да го създадат, защото се опасяват или не се усещат подготвени да поемат отговорност за друго живо създание.

Ако и на вас ви следва сходно решение, то може да прочетете нашите доводи за и срещу развъждането на домакински любим у дома.

Ползи от развъждането на домакински любим у дома

Домашният любим учи

Отглеждането на домакински любим у дома научава както децата, по този начин и възрастните на отговорност, защото от техните грижи зависи непознат живот. Много двойки преди да решат дали са подготвени за дете или не си взимат домакински любим, с цел да схванат дали могат да се оправят с нелеката задача да поставят грижи за друго живо създание, което не може да се оправя единствено. Освен на отговорност и грижовност, домашният любим учи и на човещина, предвидливост и внимание.

Грижите не са проблем, стига да имате желание

 Ако имате куче у дома, вашите отговорности ще се усилят

Ако в действителност държите на животинката, която сте си взели, то ще се радвате да бъдете с нея, да отделяте от времето си и да се грижите за кучето, котката, зайчето или други Всичко това няма да ви натоварва, а в противен случай – ще ви оказва помощ да се отървете от негативите към себе си.

Животните лекуват

И това е потвърдено! Както към този момент споменахме домашните любимци могат да изгонят напрежението и депресията от вас, да засилят имунитета ви, да намалят кръвното налягане и да ми заредят с позитивна сила.

Недостатъци на развъждането на домакински любим у дома

Понякога животните цапат

Без подозрение съществуват и дефекти от развъждането на домашни любимци у дома. Има хора, които се нервират от аромата на кучетата, а други – от този на котката. Трети пък се ядосват, че непрестанно би трябвало да почистват клетката на заека или на хамстера си, тъй като в противоположен случай от нея ще се разнесе много неприятна миризма из цялата къща, а да не приказваме и за множеството вируси.

Грижите за домашния любим са постоянни

 Отглеждането на котка у дома е сериозна отговорност

Когато имате домакински любим, не можете да тръгнете за някъде непринудено. Първо би трябвало да откри някой ваш непосредствен другар или родственик, на който да поверите своя другар и за който сте сигурен, че ще се грижи за него вярно.

Отглеждането на домакински любим може да бъде скъпо

Без значение какъв домакински любим ще си вземете, би трябвало да платите избрана сума, с цел да му осигурите нужните условия за живот. Кучешката храна, грумингът, аксесоарите за игра - всичко коства пари.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР