Темата за наличието на тайни биолаборатории, контролирани от СЗО или

...
Темата за наличието на тайни биолаборатории, контролирани от СЗО или
Коментари Харесай

Няма данни Шойгу, ген. Кирилов и Кирил Петков да са говорили за биолаборатории в България -

Темата за съществуването на секрети биолаборатории, следени от СЗО или Съединени американски щати, или и двете, продължава да циркулира под разнообразни форми в обществените мрежи.

В едни от последните изявления по тематиката се цитират съветският министър на защитата Сергей Шойгу, както и началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана генерал-майор Игор Кирилов, които разкриват съществуването и местоположението на усъвършенства лаборатории.

Твърдение

Руският министър на защитата Сергей Шойгу, както и началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана генерал-майор Игор Кирилов настояват, че в България има биолаборатории, в които се правят опити с български жители и се основават вируси и патогени. Според информацията те даже показват къде са ситуирани. Премиерът Кирил Петков удостоверява информацията за съществуването на лабораториите, само че споделя, че те са единствено за опити, не за заразяване

Повод за инспекцията даде разпространяващата се в обществените мрежи публикация от уеб страницата vsekidenbg.eu (от известно време уеб сайтът е изпразнен от наличие - б.р.)



А ето и целия текст на обявата:



Като източник на информацията се показва организация РИА Новости. Липсват обаче детайлности по кое време, по какъв начин, къде, на какво събитие е споделил това Сергей Шойгу. Няма даже и линк към публикацията на организацията.

Въпросната обява циркулира в разнообразни фейсбук групи и набира сериозна известност там.

Седмица по-късно на същия уебсайт vsekidenbg се появява още една обява по тематиката – биолабораториите към този момент са 4. Като създател на изявлението е посочен началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана генерал-майор Игор Кирилов. А като източник на информацията още веднъж е посочена организация РИА Новости. Отново липсват детайлности къде, по кое време и по какъв начин е направено изявлението, както и в какъв подтекст.



Ето и текстът на обявата. В него се напомня и предходната публикация с изявлението на Шойгу. Отново липсва подтекст на изявлението, както и къде е направено. За повече влияние и скандалност е добавено, че една от локациите на биолабораторите е в " БАЗАТА В НОВО СЕЛО НА Съединени американски щати ".



В същия ден – 8 юни, тематиката получава развиване, като се цитира изявление по тематиката на българския министър председател Кирил Петков.



Според обявата министър председателят признава за съществуването на сходни лаборатории, само че внася известно утешение, че " те са единствено за опити ", " не се заразява " и " няма заплаха за народа ".

Липсва източник на информацията и къде, по какъв начин, за какво е изработен коментарът на премиера. Но за повече ексклузивност е добавено, че го е споделил " преди минути ".

Изпратихме публично питане до Министерския съвет, с цел да разберем дали, по кое време и къде Кирил Петков е правил сходно изявление. Отговорът е, че Петков не е правил такова изявление.



За да проверим посочения като източник на информацията написахме и публично писмо до РИА Новости, съпроводено с линкове към въпросните изявления, с цел да ги попитаме дали медията е отразявала и разгласила сходни мнения и изявления на Сергей Шойгу и Игор Кирилов.

От РИА Новости отхвърлиха да са разгласили и да имат налични в системата им сходни изявления и изявления. Отговорът на запитването, съпроводено с линк към изявленията и в детайли изложение на наличието им, получихме от Василий Владимирович Пушков, шеф на Дирекция Международно съдействие в организацията.





Според отговорите на господин Пушков - няма никакви сходни изявления и изявления в ресурсите на РИА Новости, както и в цялата медийна група.

Заключение

Няма НИКАКВИ данни за това, че Сергей Шойгу и Игор Кирилов са правили изявления за съществуване на биолаборатории в България. Информацията е опровергана от посочената като първо източник медия РИА Новости. Публикуваното от същия уебсайт изявление на премиера Кирил Петков, съгласно което той удостоверява съществуването на биолаборатории у нас, е опровергано публично от Министерския съвет. Оттам отхвърлят Петков да е правил сходно изявление.

Заключението е, че изказванията са НЕВЕРНИ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР