Темата за кучето в спалнята, което спи в едно легло

...
Темата за кучето в спалнята, което спи в едно легло
Коментари Харесай

Трябва ли кучето да спи с нас в леглото? Ето какви са плюсовете и минусите

Темата за кучето в спалнята, което спи в едно легло със своите стопани, към момента е въпрос, който провокира доста страсти измежду дебатиращите. Спането в легло с куче има както преимущества, по този начин и дефекти.

Ако се колебаете дали да пуснете четириногия си другар в леглото, тук има както плюсове, по този начин и минуси, истини и легенди, свързани с този избор.

Най-честият мотив, който дават съперниците на спането с куче, е този, обвързван с мръсотията, микробите и бактериите, които кучето внася в леглото.

Независимо дали желаеме или не, ние живеем в среда, формирана от микроорганизми, и огромна част от тях не са нездравословни за здравето ни.
В реалност обаче - кучето, което се прибира от разходка, може да внесе посредством лапите си останки от екскременти на други животни, прахуляк, тиня или пясък, което е безусловно нежелателно в спалнята.

 куче

Изходът от обстановката е да се погрижите за хигиената на кучето. След всяка разходка би трябвало да измивате лапите му с течаща вода, без значение дали кучето спи в леглото ни или не.
Ключът към спокойното и бързо измиване на четириногото е да го свикнем да прави това още от първите мигове в дома ни.
Научаването на това по какъв начин да допираме лапите на кучето, по какъв начин да го вкараме в банята, по какъв начин да влезе във ваната или под душа, по какъв начин да свикне със струята вода, ще направи миенето на лапите на кучето след няколко седмици толкоз естествено нещо, колкото миенето на ръцете ни, когато се приберем вкъщи.
Ключът към поддържане на чистотата в спалнята е честото сменяне на чаршафите и постоянното подкастряне на кучето, с цел да не става всичко в косми.
Следователно от стопаните зависи дали кучето ще замърси леглото или не.

Нито ние, нито кучето ще се наспим задоволително

И кучето, и индивидът се нуждаят от първокласен сън. Всяко създание обаче има разнообразни потребности. Някои хора спят надълбоко, други имат плитък, жизнен сън.

Ако през нощта се събуждате от хъркането на кучето си, от звуците, които то издава в съня си, или от обстоятелството, че се мърда, би трябвало да помислите дали спането в едно легло с вашия домакински любим е положително решение.
Същото важи и за вашето куче - то също би трябвало да спи комфортно и надълбоко през цялата нощ. Освен това кучетата се нуждаят от доста повече сън, в сравнение с ние, хората.
Едно възрастно куче спи към 12-14 часа на денонощие. През деня този сън постоянно е преустановяван от нас самите, от ежедневното действие в къщата или от звуците зад прозореца. 

Затова и нощната отмора не би трябвало да се нарушава. Кучето, лишено от сън, може да прояви нежелано държание в дълготраен проект.
Въпреки това, в случай че четириногото не желае да се отделя от нас, а ние не желаеме да се отделяме от него през нощта, даже и единствено с цел да спим в обособени стаи, решение може да бъде кучешко легло, сложено директно до нашето.

 куче

Кои са най-големите преимущества на спането с куче

Топли тела, спокоен сърдечен темп, закъснение на дишането сред индивида и кучето. Самата мисъл за това кара доста хора да изпаднат в блажено положение на мира.
Всеки човек и куче би трябвало да се преглеждат като самостоятелен случай, само че много притежатели, както и доста кучета, просто се усещат в сигурност, когато спят дружно.
Прегръдката с куче, при изискване че кучето се радва на сходна непосредственост със своя собственик, намалява сърдечния темп и кръвното налягане, дишането ни се изравнява, което е идеалното положение за заспиване.

Следователно в доста случаи спането с куче е нещо положително! То има успокоителен резултат.
Кучетата също обичат да спят в нашите топли кревати, покрай тези, които най-вече обичат, и в това няма нищо извънредно.

Кои са грешките, които позволяваме най-често, когато спим в едно легло с куче

Когато си вземем мъничко, сладко кученце, което пищи за майката, от която е взето, постоянно стопаните го вземат в леглото на мига, с цел да не се усеща самотно.
Проблемът обаче поражда, когато кучето порасне, заеме повече място, постоянно се лигави и стартира да слюноотделя върху постелята. Затова би трябвало да сме поредни в решенията си още през цялото време.
Кучето не схваща за какво до избран миг му е било разрешено да спи в леглото, а по-късно внезапно е изгонено от там и му се прави забележка, когато още веднъж скача върху него.

За да бъдем в сигурност и с цел да можем да променим настройката, че към този момент не желаеме да спим с кучето, е добре през цялото време да награждаваме кучето за това, че спи в леглото си, и да го научим на командата " на място ", след която кучето би трябвало да отиде в леглото си, освобождавайки нашето легло или диван.
Кучето няма да усвои тези правила за един ден, по тази причина научаването би трябвало да става поетапно, поредно и от момента, в който кучето дойде в дома ни.

 куче

Как да насърчим кучето да спи в леглото си?

Какво да създадем, в случай че кучето ви не желае да спи върху леглото си? Тази тематика е комплицирана и на първо място би трябвало да се консултирате с поведенчески експерт, защото всеки случай е самостоятелен.
От самото начало обаче би трябвало да помним, че постелката на кучето би трябвало да служи като безвредно място за почивката му. Трябва да се уверим, че то е топло и комфортно за и че стои на безшумно място в къщата, където никой и нищо няма да пречи на почивката му.
Също по този начин не би трябвало да използваме леглото за кучета като наказване. Понякога е допустимо да се срещне измежду притежателите наказването да изпращат кучето назад в леглото му, когато то направи нещо нежелано.
Тогава кучето няма да асоциира това място позитивно и е малко евентуално да желае да спи в него.
Когато го обучавате, похвалете кучето за това, че отива в леглото си, и не му пречете да почива там по-късно. По този метод то ще си ляга в него на драго сърце.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР