Темата за флашките е меко казано несъстоятелна. Проявите на ръководството

...
Темата за флашките е меко казано несъстоятелна. Проявите на ръководството
Коментари Харесай

Петър Витанов: Ако някой в БСП мисли да прави замаскирана коалиция с ГЕРБ, „Позитано“ ще му се стори тесен

„ Темата за флашките е меко казано несъстоятелна. Проявите на управлението на Българска социалистическа партия наподобяват на опит да се търси опрощение за резултатите от изборите два месеца по-късно. Не мога да приема, че изборите са били фалшифицирани, с цел да бъдат подарени на ГЕРБ. Някои споделят, че в Европа на никое място не се гласоподава с машини, само че в Европа няма и над 10 % невалидни бюлетини, нито купени гласове за по 20 евро “, съобщи Витанов в отговор на въпрос за абсурда с възможни операции на машинния избор.

 

Попитан по какъв начин вижда разговора сред партиите в сегашната конюнктура, Витанов разгласи за неприемливо вероятно обединяване на Българска социалистическа партия с ГЕРБ. „ В България години наред имахме битка с ГЕРБ. И в случай че някой в Българска социалистическа партия си мисли, че с третия мандат може да направи замаскирана коалиция с ГЕРБ, „ Позитано “ ще му се стори стеснен “.

Социалистът разяснява и последните развития по тематиката за приесъединяването на България към Шенгенското пространство. „ Оставам оптимист, тъй като към този момент част от най-лошите сюжети не са се сбъднали. Очакваше се декларация в Нидерландския парламент, която трябваше да раздели България и Румъния. Явно сме съумели да я осуетим. Каквото е трябвало да създадем в европейските институции – Парламента и Комисията, е направено “.

Евродепутатът е уверен, че България е заслужила влизането си в Шенген по всички критерии. „ Това беше доказано и от последната задача, проведена от България и Румъния, с специалисти от над 15 страни. Нещо повече, наши гранични служители на реда умират, с цел да пазят европейската граница. И в случай че някой има вяра, че обстановката с мигрантите тук е по-тежка, в сравнение с Лесбос или Лампедуза, грубо се лъже. Да, има проблем с напора и тъкмо това е повода от вътрешните граници ресурсът да бъде изтеглен към външните, с цел да бъде по-ефективен в опазването на границите на Съюза. Разбира се, че има потребност от още по-висока степен на европейска интеграция, когато на 250 км от границата ни се води война “.

Витанов изясни и претекстовете си да гласоподава срещу резолюцията на Европейския парламент, която разгласи Русия за „ спонсор на тероризма “ и беше призната съвсем единомислещо от европейските депутати през миналата седмица.

„ Всички знаем кой е агресорът и кой е нахлул в непозната суверенна територия. Когато определиш някой като терорист обаче, значи, че късаш всички благоприятни условия за мирни договаряния. В самата декларация се упорства за ограничение на всички дипломатически контакти. Да, ние считаме, че Украйна би трябвало да възвърне своята териториална целокупност. Това може да стане по два пътя – или по пътя на войната, или по пътя на договарянията. Според мен мирният път не трябва да се подценява, изключително когато се вършат плахи опити даже от страна на Съединени американски щати за водене на разговор с Русия. Трябва да се откри метод за реализиране на дипломатическо решение и това би следвало да бъде ролята на Европейски Съюз. Защото ние предоставихме такава опция на Турция, а и въпреки всичко Европейски Съюз е план на мира “

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.


 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР