Темата за джендърството буквално взриви обществото последните седмици и затова

...
Темата за джендърството буквално взриви обществото последните седмици и затова
Коментари Харесай

Бъдете по-толернатни! Човек не става гей заради болест

Темата за джендърството безусловно взриви обществото последните седмици и по тази причина Novini.bg попита Краси Александрова Попова, клиничен и когнитивен психотерапевт и Мая Георгиева Михайлова – Петкова, клиничен и съвещателен психолог, по какъв начин би трябвало да разбираем на децата си, че има мъже и дами, които са разнообразни от общоприетия стериотип.

Всичко, които излиза от стандарта по какъв начин би трябвало да се държи една жена или мъж, е джендърно държание. Джендърите са хора, които не се усещат добре в своя пол и не желаят да се разпознават със обществените характерности на своя пол. Около 1,7% от хората по света са трансджендър хора, които не се усещат добре в своето тяло и психически се одобряват от другия пол.
„ В Истанбулската спогодба обаче въобще това не е заложено “, отвори скоба Мая Петкова.

Според Краси Попова е хубаво да има джендър образование в учебните заведения, тъй като това би довело до по-голяма приемливост към разликите.

Трябва обаче възпитанието за толерантно отношение към другите да стартира сред 5 и 7 клас, когато сексуалността се разсънва при започване на пубертета и младежите имат потребност да намерят себе си. Сега в международен мащаб хората са хетеросексуални, само че може да има младежи, които усещат нещо и към своя пол. И в случай че това нещо се потиска, младежите ще го угнетен за дълго време, само че в един миг ще бъдат нещастни.

Въпреки че е огромна необичайност, към този момент има еднополови фамилии и в България, които имат деца. За страдание българското общество е много консервативно и ще е нужно доста време да се одобри гей двойка да има деца. Според Мая Петкова до момента в който хората се научат на почитание към другите, такива деца ще бъдат подложени на тормоз, който може да е значителен на моменти.

Човек не става гей, тъй като е бил болен от някаква болест, това не се лекува. Затова родителите би трябвало да поддържат децата си, да ги схващат, да приказват с тях.

Какво споделиха още Краси Попова и Мая Михайлова пред камерата на Novini.bg може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР