Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата

...
Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата
Коментари Харесай

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

Темата за битката с вътрешните демони и опцията за свободата на духа намира продължение в новото музикално предизвикателство на Мирян Костадинов – MIRY.

Само няколко седмици след формалната премиера на клипа и песента Inner Demons, един от най-обещаващите български реализатори прави своя имитация към тях с една истинска и рядко употребена у нас музикална форма – “spoken word”.

Какво се крие зад жанра „ spoken word” – това е и лирика със мощ, а също и публична категория в премиите Грами, която се връчва за лирика, аудио книги и истински истории.

“Spoken word” e изпълнителско изкуство, което се основава на думи и се концентрира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексията на гласа. Това е "убежище ", което включва всевъзможен тип рецитирана лирика, в това число хип-хоп, джаз лирика, поетични импровизации, обичайни поетични четения и даже комедийни монолози и прозаичност.

В своята рецитирана лирика, Мирян Костадинов – MIRY още веднъж търси отговор на въпроса за вътрешната независимост: “Ние не имаме вяра, че притежаваме нужните качествата за триумф, а в действителност всеки един от нас има потенциала да реализира всичко, за което мечтае, стига да осъзнае верния път и да има религия в личните си сили, да провокира себе си и да скъса с предубежденията си. Защото смяната е вътре в нас! “, уверен е MIRY.

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в действителността, да знаеш, че можеш да промениш действителността, стига да вярваш в себе си. Да преобразуваш отрицанието в позитивна мощ, която да използваш като катализатор за реализиране на задачите си – това са тематиките в новото spoken word осъществяване на МIRY, което можете да чуете и видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=mNJwGZPOLO0

Мирян Костадинов е приключил Изящно изкуство и дизайн в Англия и музикалното му развиване стартира точно от там. Имал е няколко участия в лондонски клубове, както и на фестивали за поп и рок музика в Шефийлд, Лийдс и Хъдърсфийлд.

Интересно е, че по време на образованието си в Англия, той постоянно е свирил като махленски музикант. Inner Demons e естественото продължение в музикалната кариера на MIRY след дебютния му сингъл I Won`t Pray и последвалите го рок-хитове You Already Know и Blood Money.

В категорията Best Spoken Word Album на премиите Грами са били номинирани аудио книги на първата дама на Съединени американски щати Мишел Обама за книгата си American Grown, и американският експрезидент Бил Клинтън за книгата си Back To Work: Why We Need Smart Government For A Strong Economy.

През 2018 година, премията Грами за Best Spoken Word Album бе връчена посмъртно на актисата Кари Фишър за аудио книгата й The Princess Diarist – въодушевена от работата по Междузвездни войни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР